Per primer cop una tortuga babaua fa el niu a la platja del Bogatell, a Barcelona

Un equip del CRAM vigilarà els 77 ous de la tortuga trobats a la platja

Actualitzat
Una tortuga babaua ha fet un niu amb 77 ous a la platja del Bogatell, de Barcelona, un fet sense precedents a les platges de la ciutat. Ara, un equip de voluntaris del CRAM vigilarà els ous a l'espera que neixin les noves cries, d'aquí aproximadament dos mesos.


La sorpresa dels nois en trobar aquesta tortuga, de matinada, va ser majúscula. Ho van penjar a les xarxes, el CRAM els va contactar i es van personar al lloc on es va trobar la tortuga. L'objectiu, comprovar si la babaua havia fet posta.

Aida Tarragó, biòloga del Servei de Fauna i Flora, diu que entre 60 i 130 ous són valors normals. És la primera vegada que es pot comprovar que una tortuga babaua ha fet niu a Barcelona.

"Sembla que les zones on ells criaven habitualment s'estan escalfant massa i estan buscant altres zones on criar"

 

Elena Abella Pérez, investigadora experta en tortugues marines, Centre Tecnològic BETA, UVic-UCC, explica que fa 22 anys que va començar a treballar amb tortugues i ho va fer a Cap Verd. "Mai de la meva vida m'hauria imaginat que gestionaria nius a Catalunya"

Mar Balseiro López, la seva colla va trobar la tortuga, explica que "Pensava que li passava alguna cosa, que necessitava estar a l'aigua. Pensàvem que estava atrapada, fent cops a la tanca."

 

Com actuar si trobem una tortuga

Cada vegada n'hi haurà més, d'aquestes tortugues i, per tant, serà molt necessari saber què fer si veiem una tortuga a la platja. L' Elena explica que  "No ens hem de posar mai al davant, no hem d'enfocar-la amb la llum i cal avisar el 112. En el cas d'un rastre, igual. No trepitjar-lo i avisar el 112. O, fins i tot, comunicar-ho amb l'aplicació per a mòbils Caretta a la vista".

Ous de la tortuga Babaua

De moment, aquest niu que han trobat l'han traslladat uns metres més endins a la sorra perquè estigui més segur. Disset ous se'ls enduran al CRAM per assegurar la posta.

Els tècnics donen per descomptat que, a partir d'ara, els ous que quedin a la sorra de la platja s'hauran de vigilar les 24 hores del dia, durant els 60 dies aproximats que dura la incubació.

 

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut