Castelldefels

Pendent el possible empresonament dels dos policies pels suborns del Saratoga i Riviera

La jutge que investiga la trama de suborn a canvi d'impunitat policial relacionada amb els clubs de cites Saratoga i Riviera, de Castelldefels, encara no ha pres cap decisió sobre l'exdirector de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració i Falsedat documental (UCRIF), que van detenir dilluns els Mossos d'Esquadra, i el seu successor al càrrec. El fiscal els acusa de suborn i revelació de secrets, i demana penes de presó que, en el cas de l'actual director de la UCRIF, seria eludible sota fiança de 5.000 euros. La jutge va deixar en llibertat amb càrrecs els altres dos imputats.

Actualitzat
Es tracta d'un inspector de policia que actualment estava destinat a Alacant, i un exagent que treballava a la mateixa empresa de l'exdirector de la UCRIF imputat. La fiscalia no va demanar cap mesura cautelar, i la jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.

La magistrada havia de prendre una decisió dimecres sobre els altres dos imputats, però no s'hi ha pronunciat. Un d'ells és un alt responsable de la UCRIF, l'únic dels quatre acusats que encara continuava treballant en aquesta Unitat. En la seva declaració va negar haver acceptat diners dels propietaris del Saratoga i del Riviera. També va dir que no tenia res per amagar. Ho va assegurar després que el tribunal va reproduir unes converses telefòniques seves que li van ser intervingudes.

L'altre acusat és l'antic director d'aquesta unitat. No han transcendit detalls sobre la seva declaració. L'home treballava fins ara en una empresa privada de seguretat. El fiscal l'acusa dels delictes de revelació de secrets i de suborn perquè entre el 2002 i el 2007 va cobrar, presumptament, unes sumes importants de diners dels responsables dels dos prostíbuls. A canvi, els advertia de possibles batudes policials. Durant les pròximes hores la jutge decidirà si l'envia o no a la presó.

Els Mossos investiguen les activitats del Saratoga i el Riviera des de fa un any. De moment, la jutge ha enviat a la presó tres persones: el director, un soci propietari del Saratoga i un soci propietari del Riviera, imputats per haver fomentat la prostitució il·legal i suborns, d'entre altres delictes. No es descarta que la magistrada enviï alguna persona més a la presó.
Anar al contingut