El tuit de Pedro Sánchez
El tuit de Pedro Sánchez

Pedro Sánchez qualifica Duran i Lleida de "polític que estima el seu poble, Catalunya"

Xavier García Albiol creu que Duran i Lleida és la penúltima víctima del procés

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez ha estat uns dels primers a reaccionar a la renúncia de Duran i Lleida al càrrec de president del comitè de govern d'Unió. El secretari general del PSOE l'ha qualificat de "polític que estima el seu poble, Catalunya".
Ho ha fet a través d'un tuit, on també reconeix que de vegades han discrepat, però que també han coincidit:

 


El president del grup parlamentari del PPC, Xavier García Albiol, per la seva part, assegura, també a Twitter, que Duran i Lleida és la penúltima víctima del procés, però li retreu que hagi estimulat i defensat l'aventura sobiranista fins fa 8 mesos:

 


La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, s'ha limitat a dir que és una decisió personal d'algú que és d'un altre partit que ja no té representació a Catalunya ni a Espanya i li ha desitjat molta sort.

També li ha desitjat "la millor sort" la diputada del PSC al Congrés Carme Chacón. Chacón ha dit que el PSC continuarà intentant "construir ponts" a Catalunya i "buscant consensos", també amb Unió i la seva militància.

Un excompany de partit de Duran també ha donat la seva opinió. Segons Toni Castellà, líder de Demòcrates de Catalunya, el partit que va sorgir de l'escissió d'Unió, no és "casualitat" que el mateix dia de la renúncia de Duran i Lleida Demòcrates de Catalunya hagi fundat la seva assemblea de Barcelona.

Toni Castellà ha dit que és bo "que quan es tanquin unes etapes, se n'obrin altres" i ha dit que la renúncia de Duran significa el "final d'etapa" d'un projecte -el d'Unió- que, segons ha dit, no ha tingut el suport de la societat catalana.

Castellà ha deixat una porta oberta als militants d'Unió i els ha ofert entrar a Demòcrates de Catalunya.

Fins ara, no hi ha hagut reaccions destacades de les formacions sobiranistes del Parlament, CDC, ERC, CUP.

 

 

 

 

 

Anar al contingut