Madrid

Patxi López proposa el 2 de març per al debat d'investidura de Pedro Sánchez

El PSOE té ara 15 dies per aconseguir els suports per investir el seu candidat

RedaccióActualitzat

El president del Congrés dels Diputats, Patxi López, ha proposat el 2 de març per al ple d'investidura al qual se sotmetrà el líder del PSOE, Pedro Sánchez. Ho ha fet, precisament, després de reunir-s'hi al seu despatx per fixar una data per a la investidura després que es comprometés dimarts passat davant dels grups parlamentaris a intentar concretar el calendari del debat aquesta setmana.

Així doncs, el PSOE té ara 15 dies per aconseguir els suports per investir el seu candidat. López ha recordat, en una breu roda de premsa, que ja va manifestar que li semblava "raonable" que les negociacions es fessin durant un mes i el 2 de març fa justament un mes, encara que sigui de 29 dies, ha dit.

El líder del PSOE necessita majoria absoluta per sortir escollit president en la primera votació que es farà el segon dia del ple, el 3 de març. Si no té prou suport, caldrà esperar 48 hores per intentar, el dissabte 5 de març, una segona votació al ple del Congrés i sortir investit per majoria simple.

La convocatòria és una decisió que correspon a Patxi López, que aquests últims dies ha vist com creixia la pressió des del PP perquè fixés el dia. Sánchez s'havia resistit fins ara a posar una data, perquè les converses encara no estan tancades.

Si dos mesos després del ple d'investidura del 2 de març cap candidat aconsegueix ser escollit president d'Espanya, s'haurien de tornar a convocar eleccions. Una data que es podria situar el diumenge 26 de juny.

Podem, per la seva banda, enviarà les pròximes hores al PSOE un document en què estableix les seves prioritats de cara a una negociació, de la qual fins ara s'ha autoexclòs. Segons s'ha avançat, la proposta d'Iglesias posa l'accent en les qüestions econòmiques.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut