Els equips de rescat s'afanyen a intentar trobar persones vives sota la runa dels edificis enfonsats
Els equips de rescat s'afanyen a intentar trobar persones vives sota la runa dels edificis enfonsats
Marroc

"Patim per si hi ha rèpliques": la por als pobles més afectats pel terratrèmol del Marroc

Un equip de TV3 ha pogut parlar amb supervivents del terratrèmol que viuen en zones rurals situades al sud de Marràqueix, les més properes a l'epicentre

Al sud de Marràqueix és on el terratrèmol ha provocat més víctimes mortals. El sisme ha destruït bona part dels pobles pròxims a l'epicentre, situat a la localitat d'Ighil, als peus de l'Atles. En aquesta zona rural és on es concentra la majoria de víctimes del sisme. 

Un equip de TV3 ha visitat el municipi de Moulay Brahim, on només una quarta part de la població s'ha salvat de quedar sota la runa. La resta, espantats per la possibilitat que hi hagi una rèplica del terratrèmol de divendres a la nit, es concentren a les voreres que envolten la mesquita, per passar no saben si dies o setmanes. 


Alguns testimonis han explicat als micròfons de TV3 que l'ajuda humanitària no els arriba i que cap autoritat local s'ha acostat al poble per donar-los suport. Estan preocupats perquè no saben quan podran començar les feines de reconstrucció: molts habitatges han quedat destruïts i, en aquesta zona, a l'hivern les temperatures són baixes. 


 

ARXIVAT A:
Marroc
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut