Imatge de detinguts palestins amb roba interior i custodiats per soldats israelians

Palestins gairebé despullats i amb els ulls tapats en un vídeo de detencions massives

Israel confirma haver "detingut i arrestat centenars de sospitosos" que ara estaria interrogant per confirmar si formen part de Hamas

Actualitzat

Mentre l'exèrcit israelià avança en l'ocupació al sud de la Franja de Gaza, s'han fet públiques diverses imatges de detencions massives de palestins: grups d'homes amb els ulls tapats, amb roba interior i apuntats amb fusells pels soldats israelians.

Les últimes imatges, publicades aquest dijous a les xarxes socials, s'haurien gravat a la població de nord de la Franja Beit Lahia, segons apunten diverses fonts:


S'hi veuen un centenar d'homes gairebé despullats, asseguts en files al mig del carrer i amb el cap cot, envoltats de soldats israelians armats amb fusells. Al fons de la imatge també s'hi poden observar sabates i altres peces de roba tirades a terra, a més d'altres homes amb roba interior drets i en fila envoltats, també, de soldats de les forces israelianes.

Segons l'ONG Euro-Med Human Rights Monitor, els homes haurien estat arrestats a dues escoles de les Nacions Unides properes al lloc dels fets i se'ls hauria separat de les seves famílies.

Denuncien que l'exèrcit israelià ha fet "detencions aleatòries i arbitràries contra persones desplaçades que inclouen metges, periodistes i persones d'edat avançada".

Entre els detinguts hi hauria el periodista palestí Diaa Al-Kahlout que treballa al diari Al-Araby al-Jadeed, que en la seva versió en anglès s'anomena The New Arab.

Segons recull aquesta capçalera, van perdre el contacte amb Al-Kahlout dijous a la tarda, i la germana del periodista, que va presenciar la detenció, explica que va ser "despullat i colpejat per l'exèrcit".

Transportats en camions

També s'han publicat més imatges sobre palestins detinguts a Gaza que han difós mitjans israelians. En una foto es pot veure un grup d'homes amb roba interior, els ulls tapats i agenollats. En una altra, els detinguts es poden veure a dins d'un camió de l'exèrcit.

Imatge de detinguts palestins amb roba interior i custodiats per soldats israelians

Per la seva banda, ni el govern israelià ni l'exèrcit han esmentat directament les imatges, però el portaveu de l'exèrcit, Daniel Hagari, va confirmar dijous que els soldats i els serveis secrets israelians havien "detingut i interrogat centenars de sospitosos" i que ara estaven investigant "qui forma part de Hamas i qui no".

Hagari també va assenyalar que alguns dels detinguts s'haurien entregat.

El conflicte a Gaza es va intensificar després de l'atac de Hamas el dia 7 d'octubre, que va deixar 1.200 morts, ara fa dos mesos. Fins ara, la resposta israeliana ja ha matat més de 16.000 palestins, entre els quals hi ha 7.000 infants.

Els atacs israelians sobre la Franja de Gaza s'han aguditzat durant la darrera setmana després de set dies d'alto el foc, en el qual hi va haver intercanvi d'ostatges i presoners.

Israel ha iniciat la invasió del sud de la Franja després que durant la primera ofensiva ja va envair bona part del nord.

 

ARXIVAT A:
IsraelPalestinaGuerra a Gaza
Anar al contingut