El soldat s'ha cremat a l'estil bonze al davant de l'ambaixada d'Israel a Washington, la capital dels Estats Units

"Palestina lliure!": un soldat dels EUA es crema davant l'ambaixada d'Israel a Washington

Aaron Bushnell, de 25 anys, ha mort després de cremar-se a l'estil bonze perquè no volia ser "còmplice del genocidi" a Gaza

RedaccióActualitzat

Un soldat nord-americà en actiu ha mort cremat a l'estil bonze davant l'ambaixada israeliana a Washington aquest diumenge al crit de "Palestina lliure!", en protesta per la guerra a Gaza.

L'home era Aaron Bushnell, un membre actiu de les forces aèries de 25 anys, i ha mort hores després d'ingressar en estat crític en un hospital de la capital dels Estats Units, segons ha informat la policia metropolitana. 

 

 

"Faré un acte de protesta extrema que, comparat amb el que la gent ha estat experimentant a Palestina a mans dels seus colonitzadors, no és gens extrem. Això és el que la nostra classe dirigent ha decidit que serà normal."

En la seqüència es veu com el jove soldat es ruixa amb líquid inflamable davant la seu diplomàtica i cala foc al seu uniforme amb un encenedor. Ràpidament queda envoltat en flames mentre crida "Palestina lliure!" diverses vegades. 

Els serveis d'emergència s'han adreçat ràpidament al lloc dels fets i una patrulla ha apagat les flames amb extintors, mentre un altre efectiu policial encanonava el soldat amb una pistola.

L'acció ha arribat pocs dies després que els Estats Units hagin vetat per tercera vegada a l'ONU una resolució d'alto el foc a Gaza, on ja haurien mort prop de 30.000 persones i on es viu una fam sense precedents.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsIsraelGuerra a Gaza
Anar al contingut