Imatge de la subhasta en què s'ha venut la ploma per 28.000 dòlars (EFE)

Paguen més de 26.000 euros per la ploma d'un ocell extingit el 1907 a Nova Zelanda

S'ha subhastat al costat d'altres antiguitats, com pipes de tabac, destrals de pedra o objectes de fusta

Una ploma d'huïa, un ocell extingit el 1907 a Nova Zelanda, s'ha convertit en la més cara del món després que s'hagi venut en una subhasta per més de 26.000 euros.

Les plomes d'huïa, predominantment negres i amb la punta blanca, són un objecte sagrat per a la cultura maori. Les feien servir els líders de les diferents tribus i les seves famílies com a ornaments de cap, tot i que també s'oferien com a regals o elements d'intercanvis.

Leah Morris, directora d'arts decoratives de la casa de subhastes Webb's, a Auckland, ha dit en un comunicat que estan "molt contents" que aquest objecte rar d'història natural hagi despertat "un interès tan gran per part dels postors".

Durant la subhasta, l'oferta més alta va arribar fins als 46.521,50 dòlars neozelandesos (uns 26.118 euros al canvi), xifra que supera el rècord anterior, establert en 8.400 dòlars neozelandesos, durant una venda l'any 2010 d'una ploma del mateix ocell.

L'arribada dels colonitzadors europeus va provocar el declivi i la desaparició d'aquest ocell arran de la caça descontrolada pel seu plomatge, que es feia servir com a adorn per a barrets.

El 2023, es van vendre dos exemplars dissecats d'huïa durant una subhasta al Regne Unit per gairebé 256.000 euros.

 

ARXIVAT A:
Nova Zelanda
Anar al contingut