El director Albert Serra amb els dos premiats per "Pacifiction"

"Pacifiction", d'Albert Serra, s'endú dos César i "As Bestas", millor pel·lícula estrangera

"La nit del 12" ha guanyat, entre d'altres, el guardó a millor pel·lícula i ha estat la gran triomfadora dels premis que atorga l'Acadèmia de cinema francès

RedaccióActualitzat

"Pacifiction", d'Albert Serra, s'ha endut dos premis César en la gala del cinema francès que s'ha fet aquest divendres a la nit al teatre Olympia de París.

Els premiats en la 48a edició dels Premis César (Reuters/Johanna Geron)

La pel·lícula del director i productor de Banyoles, que optava a 9 estatuetes, ha guanyat els guardons a millor actor per a Benoît Magimel i millor fotografia per a Artur Tort.

En acabar la cerimònia, Serra ha dit que s'ha premiat els elements "més potents en la imatge, com són la fotografia i l'actor, el més hipnòtic de la pel·lícula" i ho interpretat com que s'ha sabut apreciar "l'originalitat" de la pel·lícula.

L'actor Benoît Magimel, amb el César per "Pacifiction" (EFE/Mohammed Badra)

Tant Magimel com Tort han parlat d'Albert Serra en el seu discurs. Magimel li ha agraït "la llibertat" amb la qual treballa i Tort tota la feina que han fet junts.

Artur Tort ha guanyat el César a la millor fotografia per "Pacifiction" (EFE/Mohammed Badra)

L'acadèmia gala també ha premiat la producció catalana "As Bestas", de Rodrigo Sorogoyen, que ha obtingut el reconeixement com a millor pel·lícula estrangera, un premi que ha reconegut que no s'esperava per "massa ambiciós" i que considerat "el colofó" després de l'èxit als Goya

"Gràcies per deixar-nos ser una petita part del cinema francès."

Rodrigo Sorogoyen ha agraït que el deixessin ser "una petita part del cinema francès"(Reuters/Johanna Geron)

"La nit del 12", la gran triomfadora

La producció "La nit del 12", un thriller despietat que parla de la investigació d'un feminicidi no resolt, ha estat la gran triomfadora de la gala amb sis guardons: millor pel·lícula, millor director per a Dominik Moll, millor actor revelació per a Bastien Bouillon, millor actor de repartiment per a Bouli Lanners, millor guió adaptat i millor so.

L'equipo de "La nit del 12", amb les 6 estatuetes que han guanyat (EFE/Mohammed Badra)

La pel·lícula és una crítica al masclisme, també dins el cos policial, a partir de la investigació de l'assassinat d'una noia en un petit poble.

La producció retrata un seguit de personatges sospitosos que no són conscients de la seva pròpia misogínia i un policia que porta el cas que no és capaç de portar-ne cap davant la justícia.

El César a la millor actriu ha estat per Virginie Efira per la pel·lícula "Revoir Paris", d'Alice Winocour i el de millor guió original per a Louis Garrel per "L'Innocent".

Brad Pitt ha entregat el César d'Honor a David Fincher (Reuters/Johanna Geron)

Durant la gala d'aquesta 48a edició dels premis del cinema francès s'ha retut un homenatge a Jean-Luc Godard i hi ha hagut l'aparició sorpresa de Brad Pitt, que ha entregat el César d'Honor al director David Fincher.

En un missatge previ a l'inici de la gala, l'actriu Juliette Binoche ha recordat que aquest divendres s'ha complert el primer aniversari de la invasió russa a Ucraïna i que la nit estava dedicada al poble ucraïnès.

La cerimònia també ha estat precedida per la polèmica per les poques dones nominades a les grans categories, una crítica que han recollit dues de les guardonades: Alice Diop, guanyadora del César a la millor òpera prima per "Saint Omer" i Irène Dresel, la primera dona que ha guanyat el César a la millor música original i que ha dedicat el premi a totes les dones compositores.

 

 

ARXIVAT A:
CinemaFrança
Anar al contingut