El ministre de Transports i i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, aquest dilluns a Rabat, al Marroc (EFE)

Óscar Puente destitueix el secretari general de Ports de l'Estat, esquitxat pel cas Koldo

Segons alguns mitjans, Álvaro Sánchez Manzanares hauria fet d'enllaç amb l'empresa recomanada per Koldo García que va vendre mascaretes a l'ens públic del Ministeri de Transports

RedaccióActualitzat

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha destituït aquest dimarts el secretari general de Ports de l'Estat, Álvaro Sánchez Manzanares, que va tramitar la compra de mascaretes amb l'empresa investigada en el cas Koldo.

Segons fonts d'aquest ministeri, la destitució es deu a la "pèrdua de confiança" en Sánchez Manzanares, tot i que afirmen que no hi ha cap sospita de corrupció sobre ell.

La decisió l'ha presa el ministre coincidint amb un viatge oficial al Marroc, on va arribar aquest dilluns, i també amb els detalls que han donat diversos mitjans sobre la implicació del destituït en el cas.

Segons aquests mitjans, Sánchez Manzanares és qui va tramitar la compra de 8 milions de mascaretes per 20 milions d'euros a l'empresa recomanada per Koldo García. També la persona a qui, amb el nom d'"Alvarito", García hauria demanat que fes de mitjancer per resoldre la reclamació del govern balear sobre les mascaretes que no van poder utilitzar.


L'Agència Tributària va trobar "importants contradiccions"

Això hauria estat el novembre, quan García ja tenia el telèfon punxat per ordre judicial. És la primera decisió important que adopta Puente des que va esclatar el cas.

Els mitjans refereixen un informe de l'Agència Tributària que remarca "importants contradiccions" entre la versió de Ports de l'Estat i la de l'empresa recomanada per García.

Aquesta va explicar a l'agència que l'intermediari era Sánchez Manzanares, mentre Ports de l'Estat va negar que conegués l'empresa ni el seu intermediari, Víctor de Aldama.

L'Agència Tributària va entregar fa un mes l'informe al jutge de l'Audiència Nacional que porta el cas, Ismael Moreno, i ara el seu contingut s'ha filtrat a la premsa.

Correus i converses del destituït amb Koldo i amb l'empresa

També altres detalls del sumari, com correus electrònics entre l'empresa i Sánchez Manzanares, a més d'una conversa d'aquest amb Koldo García.

El diari El País ha publicat la transcripció d'un fragment d'aquesta conversa en la qual el secretari general de Ports explica els canvis al ministeri després de l'arribada de Puente.

És una conversa en un to distès i molt amistós en la qual Sánchez Manzanares explica a García quines perspectives té i qualifica el secretari general d'Infraestructures com "el munyidor del Ministeri".

 

 

ARXIVAT A:
Cas Koldo
Anar al contingut