Barcelona

Ortega: "No més ajustos addicionals; sí els que estem duent a terme"

La vicepresidenta ha donat a entendre que es mantindrà la retallada d'una paga als treballadors públics el 2014. "Els treballadors públics han fet un gran esforç. L'hauran de tornar a fer? És possible, però el que no farem és retallades addicionals". D'altra banda, Ortega espera que la cadena humana sigui un èxit, i per això cal que s'hi sumi com més gent, millor, ha dit. Tot i això, encara no ha dit si hi anirà.

RedaccióActualitzat
La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha donat a entendre que es mantindrà la retallada d'una paga als treballadors públics el 2014. "Els treballadors públics han fet un gran esforç. L'hauran de tornar a fer? És possible, però el que no farem és retallades addicionals", ha declarat Ortega a Rac1. Ara bé, ha assegurat: "No més ajustos addicionals, sí els que estem duent a terme". En qualsevol cas, la vicepresidenta ha assegurat que buscaran mesures per millorar les condicions laborals dels treballadors públics, com per exemple buscar una jornada més flexible o incrementar la conciliació amb la vida familiar.

Pel que fa als pressupostos del 2014, Ortega ha reiterat que l'objectiu és buscar nous ingressos i no fer més retallades, que inclouen el deute de l'Estat amb Catalunya. En aquest sentit, ha recordat que el govern espanyol del PSOE va reconèixer el 2011 el deute de 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera.

Ortega espera que la cadena humana sigui un èxit

D'altra banda, la presidenta en funcions espera que la cadena humana de la Diada sigui un èxit i per això cal que s'hi sumi com més gent, millor: "El que hem de fer és sumar i aglutinar, i jo crec que és el que fa la Via Catalana, sumar sensibilitats". No obstant, Ortega no ha revelat si hi participarà i ha admès que el seu partit, Unió Democràtica, encara no ha pres una decisió.

El govern abordarà el tema previsiblement dimarts, però la vicepresidenta creu que l'executiu, "com a govern en pes", no hi hauria d'anar i assegura que es donarà llibertat als consellers. "No crec que el govern tingui una posició tancada", ha dit Ortega, que ha reiterat que la cadena humana buscar sumar. "Aquest és l'èxit de la cadena humana i de la força de Catalunya", ha manifestat. Al seu parer, tothom vol expressar el seu "malestar amb l'estat, aquesta necessitat de buscar una relació diferent amb l'estat i aquest clam de democràcia per expressar el futur col·lectiu".

Finalment, ha manifestat que no li preocupa tant la data de la resposta de la carta que Artur Mas va enviar a Mariano Rajoy com el contingut. En aquest sentit, vol que el president espanyol tracti la qüestió de fons, que és "buscar l'instrument per fer una consulta a Catalunya".
Anar al contingut