Joana Ortega en una imatge d'arxiu.
Ortega demana a Navarro que "no tiri més aigua al vi".
Barcelona

Ortega diu que participarà en la Via Catalana i reivindica una mobilització inclusiva

La vicepresidenta ha afirmat que la cadena humana és a favor de la independència, però també s'ha mostrat convençuda de la voluntat de l'Assemblea Nacional Catalana perquè la mobilització sigui inclusiva i, segons Ortega, allò que uneix la majoria és exercir el dret a decidir. D'altra banda, ha defensat la discreció de les converses amb l'Estat sobre la consulta i assegura que no hi ha un únic interlocutor.

RedaccióActualitzat
La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, ha anunciat que participarà en la Via Catalana. En una entrevista a Ràdio 4, Ortega ha afirmat que el "crit" de la cadena humana és a favor de la independència, però també s'ha mostrat convençuda de la voluntat de l'Assemblea Nacional Catalana perquè la mobilització sigui inclusiva i, segons Ortega, allò que uneix la majoria és exercir el dret a decidir.

En aquest sentit, ha explicat que la Via Catalana serà un "exercici de civisme i de democràcia des de diferents crits per reivindicar allò que ens uneix més", i ha insistit que el protagonisme ha de ser la societat civil i no dels polítics. "Hi haurà "una massa de gent i una gran il·lusió" que es plasmarà als carrers del país", ha manifestat. A més, ha avançat que l'Onze de Setembre acompanyarà el president Mas en la recepció dels representants de l'ANC,

D'altra banda, la vicepresidenta ha defensat la discreció de les converses amb l'Estat sobre la consulta i assegura que no hi ha un únic interlocutor, sinó que n'hi ha molts. "Com més discret sigui el diàleg més avançarem. Això no és amagar les coses, sinó avançar a poc a poc", ha afegit Ortega, que considera que la consulta és "vital" i una prioritat de l'executiu català. En qualsevol cas, de moment, ha dit, "no hi ha res concret" però sí la voluntat del govern de posar sobre la taula "el crit" del poble català i buscar el màxim consens possible. I és que, per la vicepresidenta, "fer la consulta amb una confrontació amb l'Estat és molt complicat".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut