Prova pilot d'una visita a la muralla de Girona per a persones amb mobilitat reduïda
Prova pilot d'una visita a la muralla de Girona per a persones amb mobilitat reduïda

Organitzen una visita turística a la muralla de Girona adaptada per a persones amb cadira de rodes

Actualitzat

ACN Girona - L'Ajuntament de Girona i Mifas ha organitzat una prova pilot per visitar la muralla de Girona per a persones que van amb cadira de rodes. Per fer-ho s'utilitza una cadira Joëlette per recórrer el tram de muralla des de Torre Gironella fins a la torre del general Peralta. Aquest tipus de cadira és tot terreny i té una sola roda. Dos acompanyants ajuden a empènyer la cadira i garantir-ne l'estabilitat. Habitualment aquest tipus de cadira es fa servir en espais naturals en què no es permet l'ús de cadires motoritzades. D'aquesta manera, es garanteix que persones amb mobilitat reduïda poden practicar el senderisme.

En aquesta ocasió, però, s'ha aprofitat per testejar si aquest model de cadira podria fer-se servir en un entorn urbà però inaccessible per a cadires de rodes, com ara la muralla de la ciutat.

L'objectiu de la prova pilot és veure si amb aquest tipus de cadira es pot garantir l'accés a persones amb mobilitat reduïda a la muralla de Girona. Per aquesta prova s'ha fet servir una cadira cedida per la Diputació de Girona que tenen en parcs naturals de la demarcació. L'acció s'emmarca en el Pla Estratègic de Turisme de la ciutat en què es vol potenciar el turisme universal i convertir Girona en una destinació accessible.

Anar al contingut