El cardenal arquebisbe Omella en una imatge d'arxiu
Barcelona

Omella nega haver parlat de violència de l'Estat en el seu intent de mediació

El nom del cardenal arquebisbe ha sortit com un dels interlocutors entre el govern català i l'espanyol, juntament amb el lehendakari Iñigo Urkullu i el síndic de greuges, Rafael Ribó

RedaccióActualitzat

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha negat avui "categòricament" que en el seu intent de mediació entre el govern català i l'espanyol abans de la DUI advertís el govern català de "violència" de l'Estat.

En un concís text publicat a Twitter a la web de l'arquebisbat de Barcelona, el cardenal desmenteix "les notícies aparegudes en diversos mitjans de comunicació sobre les informacions de violència d'Estat, en cas que el govern de la Generalitat hagués fet una DUI":

 


El cardenal fa aquest desmentiment després que ahir algunes informacions li atribuïen ser una de les persones que va mediar en el conflicte entre el govern de la Generalitat i l'Estat, i que haurien advertit Puigdemont d'un possible ús de la violència d'estat per aturar el procés català. Els altres interlocutors haurien estat el lehendakari Iñigo Urkullu i el síndic de greuges, Rafael Ribó.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va denunciar ahir que el govern espanyol "va amenaçar" per "múltiples vies" d'enviar l'Exèrcit i amb "morts als carrers" si el govern de Carles Puigdemont mantenia els seus plans de declarar la independència de Catalunya. Rovira va parlar d'un escenari de "violència extrema" que els membres del govern "no estàvem disposats a assumir".

De seguida, el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, va qualificar aquestes afirmacions de "mentida barroera", va negar rotundament les acusacions, i va afirmar que "els dirigents secessionistes estan acostumats a mentir".

També el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va dir que les afirmacions i Rovira són "una vergonya". Diu Rajoy que "ja no hi ha qualificatiu que tingui per aplicar a aquesta afirmació. Diguem que és absolutament fals. És una enorme mentida i, sobretot, és una vergonya"

ARXIVAT A:
Article 155Referèndum 1-OProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut