El local està situat prop de Regent's Park, al nord del centre de Londres
El local està situat prop de Regent's Park, al nord del centre de Londres (Flickr)

Ocupen un hotel i el restaurant del xef mediàtic Gordon Ramsay a Londres

Situada al barri de Camden, els ocupants reivindiquen que la propietat sigui un espai comunitari obert a tothom

RedaccióActualitzat

Fa poc més d'una setmana, un grup de persones van ocupar un hotel i el restaurant del xef britànic i presentador Gordon Ramsay, condecorat amb nombroses estrelles Michelin al llarg de la seva carrera.

El local, situat al conegut barri de Camden del centre de Londres, estava tancat temporalment i a la venda per un preu de 13 milions de lliures esterlines.

Els ocupants en van tapiar les finestres i van col·locar un cartell a la porta titulat "avís legal" on defensaven la seva acció, ja que, tal com explica la BBC, l'ocupació de la propietat no residencial no és un delicte en si mateix a Anglaterra. Tot i que la policia pot prendre mesures, si posteriorment es cometen delictes, incloent-hi el dany a la propietat.

Més tard, el grup --d'almenys sis persones-- va publicar un comunicat a través de les xarxes socials explicant els motius que els havien portat a ocupar l'edifici.

"Tenim l'objectiu d'obrir les nostres portes amb regularitat a tothom, especialment a la gent de Camden que ha estat víctima de gentrificació i projectes paràsits", afirmava la publicació d'Instagram sota el nom d'usuari Camden Art Cafe. En aquest sentit, el col·lectiu tenia la intenció de crear un espai comunitari i utilitzar el local com a cafeteria i galeria d'art.

"Oferim menjar, begudes i un espai gratuït per mostrar art sense les ridícules traves burocràtiques de les galeries", afegien. També afirmaven que "Camden és un municipi amb una de les disparitats de riquesa més gran de Londres", per aquest motiu, apostaven perquè aquest tipus de propietats "s'obrin a tothom".


Els advocats de Ramsay aconsegueixen una ordre judicial

Després de l'ocupació, i tal com publica la BBC, els advocats de Ramsay van aconseguir dijous passat una ordre del Tribunal Superior per recuperar la possessió del local.

En aquell moment, algunes de les persones ocupants van dir que complirien l'ordre de l'Alt Tribunal i, de fet, una publicació al mateix perfil d'Instagram del col·lectiu Camden Art Cafe assegurava que "marxaven de l'edifici".

No sense abans afirmar que "desitjaven la millor de les sorts a aquells que es quedaven". De manera que, actualment, el local segueix ocupat i es desconeix la quantitat de persones que hi ha a l'interior.

El xef i presentador britànic Gordon Ramsay, en una imatge d'arxiu (Flickr)

Amb tot, és un local que ja havia comportat una disputa legal prèvia. I és que el 2007, el director de cinema Gary Love va comprar aquesta antiga posada del segle XIX i, posteriorment, la va llogar al conegut xef Ramsay, per un termini de 25 anys i un lloguer anual de 640.000 £.

El presentador del programa televisiu "Kitchen nightmares", traslladat a la graella televisiva espanyola com "Pesadilla en la cocina", va intentar alliberar-se del contracte d'arrendament sense èxit en una batalla legal al Tribunal Superior el 2015. Finalment, el local es va posar a la venda a finals de l'any passat amb un preu orientatiu de 13 milions de lliures.

ARXIVAT A:
Regne Unit
Anar al contingut