Les afectacions afectaran el tram Verdaguer-Bogatell de l'L4 del metro (ACN)

Obres a l'estiu a Barcelona: tallat un tram de l'L4 del metro i sense la T4 del tramvia

Les afectacions per les obres de millora al metro afectaran el tram entre Verdaguer i Bogatell, mentre que les de connexió del tramvia afectaran tota la línia

La mobilitat a Barcelona es veurà afectada aquest estiu. A partir del 26 de juny començaran dues obres ferroviàries simultànies que afectaran, per una banda, el tram central de l'L4 entre Bogatell i Verdaguer, i per l'altra, tota la línia T4 del tramvia.

Amb una inversió de 16,4 milions d'euros, l'obra de renovació de la línia groga del metro de Barcelona s'allargarà fins a finals d'agost i es dividirà en dues fases: en la primera el servei entre Ciutadella/Vila Olímpica i Girona quedarà interromput; i en la segona, que té previst començar l'1 d'agost, es reduirà el tram afectat, que serà des de Jaume I fins a Girona.

Quedaran inhabilitades, per tant, estacions tan cèntriques com Jaume I, Urquinaona o passeig de Gràcia.

Transports Metropolitans de Barcelona realitzarà una renovació integral de sis quilòmetres en el tram central de l'L4 amb l'objectiu de millorar la qualitat i eficiència del servei de metro, reduir el nombre d'incidències, augmentar el confort durant el viatge i solucionar les vibracions que genera la infraestructura.


Les obres del metro coincidiran de ple amb les de la línia T4 del tramvia, que començaran el 26 de juny i tenen previst finalitzar el 31 d'agost. En aquest sentit, tota la línia, des de l'Estació de Sant Adrià fins a Ciutadella/Vila Olímpica, quedarà inoperativa durant tot l'estiu. A més, aquestes obres de connexió de les línies del tramvia també alteraran els trajectes de la T5 i de la T6, que finalitzaran el recorregut a la parada de La Farinera, per garantir l'enllaç amb l'L1 del metro.
 

La línia T4 del tramvia es veurà afectada aquest estiu per les obres de connexió (TMB)

Alternatives

La principal alternativa durant les obres a l'L4 seran els altres serveis de metro, de manera que TMB reforçarà la resta de línies per poder assumir el nombre més gran de passatgers. Hi haurà autobusos llançadora que faran el recorregut afectat i que passaran cada 3-4 minuts.

A més, també hi haurà reforços en les línies d'autobús 6, V19 i V21 de TMB; així com les regulars de l'AMB, com la B20 i la B25 per als desplaçaments entre el Poblenou i Urquinaona, i hi haurà un servei especial entre Verdaguer i Joanic per a persones amb mobilitat reduïda.


També s'ha configurat un pla alternatiu de transport per a les obres a la línia T4 del tramvia, que inclou un autobús llançadora entre Glòries i l'estació de Sant Adrià amb el mateix horari de funcionament que el servei de TRAM. 

TMB deixa clar que la mobilitat a les platges aquest estiu "està parcialment garantida". Les parades més properes a les platges de l'L4 són Llacuna, Poblenou o Selva de Mar.

 

 

ARXIVAT A:
MetroTramviaAjuntament de Barcelona
Anar al contingut