Imatge de l'edifici del carrer del Bruc de Lleida que acollirà el projecte d'habitatge cooperatiu promogut per la Dinamo Fundació i Ponent…
Imatge de l'edifici del carrer del Bruc de Lleida que acollirà el projecte d'habitatge cooperatiu promogut per la Dinamo Fundació i Ponent Coopera, el 16 de novembre del 2020. (Horitzontal)

Obren les inscripcions per participar en el primer projecte d'habitatge cooperatiu a Lleida

ACN Lleida.-La Dinamo Fundació i Ponent Coopera han obert les inscripcions per participar en el primer projecte d'habitatge cooperatiu a Lleida ciutat, que pretén "proveir d'un habitatge digne a un preu assequible" als socis que conformin la cooperativa. La Dinamo Fundació està en procés d'adquisició de l'edifici del número 8 del carrer Bruc a través del dret de tanteig i retracte, per valor de 2 milions d'euros. L'edifici està acabat i apunt per entrar a viure. Compta amb un pati interior comunitari de 242 m2 amb piscina i un espai comunitari d'uns 50m2. Els habitatges de 36 a 76 m2 compten amb calefacció i aire condicionat, acabats de qualitat i vidres tèrmics. La voluntat és que la cooperativa pugui entrar a viure-hi el primer trimestre del 2021.

Des de La Dinamo Fundació i Ponent Coopera aposten per a "la transformació social amb l'impuls d'una economia solidària i sostenible que posa al centre el benestar i cura de les persones i el medi ambient" . Per fer-ho realitat i contribuir a la lluita pel dret a l'habitatge, promouen el projecte d'un habitatge cooperatiu a Lleida. Destaquen que és la primera vegada que Lleida compta amb una iniciativa d'aquest tipus, un projecte "basat en l'organització cooperativa i sense ànim de lucre per proveir d'habitatge digne a un preu assequible a les persones sòcies que la conformen".La Dinamo Fundació està en procés d'adquisició de l'edifici situat al número 8 del carrer Bruc de Lleida. El marc regulador del tanteig i retracte estableix un conjunt de condicions com ara que propietat temporal serà per un termini de 75 anys, que un de cada set habitatges s'haurà de destinar a habitatges d'emergència, i que les persones que estiguin interessades ha de complir els requisits i estar inscrites al Registre de Sol·licitants d'HPO del municipi.El termini per inscriure's a la llista per poder prendre part del projecte estarà obert fins el 3 de desembre del 2020 i l'adjudicació dels habitatges es farà per ordre cronològic d'inscripció.

Anar al contingut