Obre el túnel del coll de Lilla entre Valls i Montblanc després de 15 anys d'obres

El projecte, de 140 milions d'euros, redueix 15 minuts el trajecte entre Lleida i Tarragona, i millora el transport i la connexió amb el port

RedaccióActualitzat

El túnel del coll de Lilla, que uneix Valls i Montblanc per l'A-27, ha entrat en servei aquest dilluns després de 15 anys de l'inici de les obres. Aquesta infraestructura redueix el trajecte entre Lleida i Tarragona, que a partir d'ara és 15 minuts més curt, i beneficia el sector del transport facilitant també la connexió amb el port.

La ministra de Transports en funcions, Raquel Sánchez, inaugura aquest dilluns l'obra, que ha suposat una inversió de més de 140 milions d'euros

El tram de la A-27 redueix en 15 minuts la connexió entre Lleida i Tarragona (CCMA)


El coll de Lilla, que actualment es passa per la carretera N-240, ha estat un dels passos naturals entre l'Alt Camp i la Conca de Barberà que permet creuar la serra de Miramar.

Ara el túnel del coll de Lilla, que cobreix un tram de 5,5 quilòmetres, s'obre després d'un llarg procés. Les obres van començar l'any 2008, però amb la crisi financera i sense pressupost, van quedar aturades. Finalment, el 2019 es van reiniciar els treballs d'aquesta connexió llargament reivindicada pel territori.

Ara queda pendent l'enllaç amb l'AP-2 a Montblanc.

ARXIVAT A:
MobilitatTrànsitInfraestructures
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut