Una tortuga a la reserva marina de Papahanaumokuakea (Reuters)
Una tortuga a la reserva marina de Papahanaumokuakea (Reuters)
Honolulu

Obama amplia la reserva marina de Hawaii i la converteix en la zona protegida més gran del planeta

La superfície protegida és superior a la de tots els parcs nacionals nord-americans junts

RedaccióActualitzat

La reserva marina de Papahanaumokuakea, a Hawaii, serà l'espai protegit més gran del món. El president dels Estats Units, Barack Obama, ha decidit ampliar-la. La declaració presidencial abasta en total més d'1,5 milions de quilòmetres quadrats de terra i mar.

La reserva està situada a la regió nord-est de l'arxipèlag nord-americà, lloc de naixement del president Obama

La mesura imposa la prohibició de pesca comercial a l'àrea protegida, i exigirà un permís especial a totes les investigacions científiques que necessitin extreure exemplars de la zona.

 

La superfície protegida superior a la de tots els parcs nacionals nord-americans junts

En aquesta reserva hi ha la comunitat d'aus marines més gran del món, i és l'hàbitat de l'animal viu més longeu del planeta, un corall de 4.500 anys.

Anuncia abans de marxar

L'anunci coincideix aquest any amb el centenari dels Parcs Nacionals dels Estats Units, i suposa la confirmació dels esforços d'Obama per respondre als desafiaments del canvi climàtic. De fet, el president nord-americà visitarà la zona al setembre per conscienciar de la necessitat de protegir els oceans.

A Obama li queden quatre mesos en el càrrec. El 20 de gener abandonarà la presidència i aprofita ara els seus poder presidencials per ampliar la zona protegida. Durant el seu mandat, els esfoços de lluita contra el canvi climàtic han topat sovint amb la majoria republicana al Congrés.

Una reserva creada per Bush

Curiosament, la reserva marina va ser creada per George W. Bush ara fa deu anys. Llavors ja va ser la reserva marina més gran del món.

Anar al contingut