Núria Soler
Núria Soler

Núria Soler, metgessa

Actualitzat

Edat: 40 anys
Lloc habitual de residència: Reus (Baix Camp)
Feina habitual: oftalmòloga

Em va impactar molt veure el vídeo "El día que marcó a Proactiva Open Arms: El origen del Astral", del programa "Salvados", l'octubre del 2016. Evidencia la tragèdia d'una manera directa i realista. Va ser quan realment vaig prendre consciència del que està passant. Vaig començar a seguir el projecte d'Open Arms perquè em sembla absolutament admirable que, partint del no res, hagin pogut salvar tantíssimes vides.

Quan era petita, érem família d'acollida de nens saharauis. Ara, amb els anys, veig que realment va ser una ajuda mútua. Sense saber-ho, vaig veure que darrere d'aquella pell fosca, d'aquells peus descalços que no sabien pujar escales i d'aquells ulls que es meravellaven dels vidres de les finestres, hi havia una mirada profunda, divertida, amb sentiments... Eren uns nens exactament iguals que jo, però amb unes oportunitats vitals molt diferents a les nostres.

Això ho dic perquè el que està passant ara ens sembla una tragèdia llunyana, com si no anés amb nosaltres. Però són VIDES, exactament igual que la teva i la meva, que moren ofegades fugint d'una tragèdia encara pitjor. Quan prens consciència d'això, veus que hi has de fer alguna cosa, per petita que sigui. La meva aportació com a voluntària segurament és insignificant respecte a la magnitud del problema, però és el meu petit gra de sorra. Espero poder ajudar amb tot el que faci falta. Per petites que puguin ser les aportacions, penso que totes sumen.

Trobaràs tota la informació d'aquest viatge a Diari de bord: TV3 des de l'Open Arms

Anar al contingut