Nuet, condemnat a 8 mesos d'inhabilitació per permetre tramitar les lleis de l'1-O

L'ara diputat d'Esquerra Republicana, que també ha estat condemnat a pagar una multa, perdrà l'escó

RedaccióActualitzat

El Tribunal Suprem ha comdemnat el diputat d'Esquerra Republicana Joan Josep Nuet a vuit mesos d'inhabilitació per a càrrec públic per un delicte de desobediència greu, pel paper que va tenir en el procés com a membre de la mesa del Parlament. En aquell moment era diputat de Catalunya Sí que es Pot.

També l'han condemnat a pagar una multa de més de 12.000 euros.

La sentència basa la desobediència de Nuet en el suport que va donar a l'admissió a tràmit de la proposta de la llei de referèndum quan era membre de la mesa del Parlament, l'any 2017; una mesa que llavors presidia Carme Forcadell.

 

En el text de la sentència, de 24 fulls, el Suprem afirma que Nuet va desobeir les resolucions del Tribunal Constitucional de manera "conscient i reiterada":

"O acatava o desobeïa, no tenia una altra alternativa, i va optar per desobeir."

Això implica que Nuet ha de deixar l'escó que ocupa al Congrés dels Diputats per ERC, motiu pel qual se'l va jutjar al Tribunal Suprem, per la seva condició d'aforat.

Al judici, que va durar tres dies i va quedar vist per a sentència el 24 de març, Joan Josep Nuet es va declarar innocent. Les acusacions van mantenir les peticions d'un any i 4 mesos d'inhabilitació i 24.000 euros per desobediència continuada.

La sala de vistes del Suprem durant el judici a Joan Josep Nuet (ACN/Pol Solà)
La sala de vistes del Suprem durant el judici a Joan Josep Nuet (ACN/Pol Solà) (ACN/Pol Solà)

La primera reacció de Nuet a la seva condemna ha estat per explicar que se n'ha assabentat pels mitjans de comunicació i que la valorarà quan l'hi notifiquin. "La democràcia guanyarà", acaba dient.

"Ja érem bastant pessimistes perquè les cartes estan bastant marcades i per tant no és una sorpresa, l'únic que no sabíem era els mesos d'inhabilitació quants serien."

Entrevistat per TV3, Nuet ha afirmat que malgrat la inhabilitació els pròxims mesos continuarà dedicat a la política, ara extraparlamentària, i ha assegurat que deixar la política seria admetre "la seva victòria, i aquesta victòria no els hi concedirem mai".

Joan Josep Nuet, aquest divendres entrevistat per TV3

 

ARXIVAT A:
Procés catalàParlament de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut