Portada d'"El Mundo".
Portada d'"El Mundo".
Madrid

Noves revelacions d'"El Mundo" sobre Bárcenas: "Si parles, la teva dona anirà a la presó; si calles, Gallardón caurà"

Coincidint amb la declaració d'aquest dilluns de Luis Bárcenas davant del jutge del "cas Gürtel", Pedro J. Ramírez ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que el govern espanyol està pressionant el seu extresorer perquè no parli de la suposada comptabilitat en negre del partit, tal com publica l'edició d'aquest dilluns d'"El Mundo". El diari explica que el president del govern espanyol hauria ofert a Bárcenas, a canvi del seu silenci, el cap del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón.

RedaccióActualitzat
Coincidint amb la declaració d'aquest dilluns de Luis Bárcenas davant del jutge del "cas Gürtel", el director del diari "El Mundo", Pedro J. Ramírez, ha assegurat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" que el govern espanyol continua pressionant l'extresorer del PP perquè no parli sobre la suposada comptabilitat en negre del partit.

Ramírez manté que dos advocats li van demanar que no declarés davant l'Audiència Nacional la setmana passada, i que continuen pressionant perquè Bárcenas no declari avui. L'oferta per aconseguir el silenci de Bárcenas, segons el director d'"El Mundo", era la següent: "Si parlava, la seva dona aniria a la presó, i si callava, abans de l'estiu hi hauria una crisi de govern, cauria Gallardón i això permetria que s'arxivés el procediment."

També ha recordat que "sentir el portaveu del grup parlamentari del PP dir-li 'delinqüent' no va agradar gens" a l'extresorer. Pel director d'"El Mundo", a més, es fa "difícil" pensar "que tot el grup està sa i que només hi ha una poma podrida".

Tot plegat ho revela "El Mundo" en l'edició d'aquest dilluns. L'oferta, segons explica el rotatiu, l'haurien fet Javier Iglesias, advocat d'Álvaro Lapuerta -l'anterior tresorer del PP-, i Miguel Durán, advocat de Pablo Crespo, el número 2 de la trama Gürtel. La mateixa font assegura que Durán hauria dit a Bárcenas que li feia l'oferta en nom de Mariano Rajoy, però aquest mateix matí Durán ho ha negat tot.
Anar al contingut