Barcelona

Noves protestes dels estudiants de la UAB per demanar la dimissió del rector

Entre una cinquantena i uns dos-cents estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona, segons les fonts, han tallat aquest migdia l'autopista AP-7 com a protesta per reclamar la dimissió del rector, Lluís Ferrer. El culpen d'ordenar una càrrega dels Mossos d'Esquadra, la setmana passada, per desallotjar un grup d'estudiants que s'havia tancat en aquest mateix edifici per protestar contra el "Pla Bolonya" i la nova llei d'universitats. Hores abans, una cinquantena d'alumnes més han passat la nit a la Facultat de Filosofia i Lletres.

Actualitzat
Amb aquestes noves accions, el comitè de vaga de la UAB reitera la demanda de dimissió del rector per haver donat llum verda a l'entrada dels Mossos al campus i per la manera com va justificar aquesta decisió davant el consell de govern de la UAB. Segons Adrià Crespo, membre del consell de govern, el rector va manifestar que havia estat ingenu pensar que els Mossos d'Esquadra farien bé la seva feina.

Per aquest motiu, els convocants de la vaga reiteren la necessitat que el rector dimiteixi, "atès que no hi pot haver un rector que es consideri ingenu al capdavant de la universitat", sinó que ha de tenir més maduresa.

Com a mesura de protesta per la càrrega, els estudiants han decidit dormir a l'interior de la Facultat de Lletres, aquesta vegada amb el coneixement del deganat. A la facultat es podien veure pancartes i pintades contra el rector i contra els Mossos d'Esquadra. Hores més tard, un grup d'estudiants han tallat l'autopista AP-7, al seu pas per Cerdanyola, durant un quart d'hora, protestant també contra el "Pla Bolonya".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut