Pila de cigarretes
El govern vol augmentar cada any l'edat mínima per comprar tabac (Reuters/Michaela Rehle)

Nova Zelanda vol prohibir de per vida la venda de tabac als nascuts a partir del 2008

La llei que prepara el govern del país preveu augmentar cada any l'edat mínima per comprar tabac

En un intent de reduir al màxim els fumadors al país, el govern de Nova Zelanda vol prohibir comprar tabac en funció de l'edat i de manera progressiva. És a dir, pretén anar augmentant any rere any l'edat mínima per poder adquirir un paquet de cigarretes, que ara està en els 18 anys.

La idea és fer-ho a partir del 2026. Segons ha explicat aquest divendres la responsable de Sanitat del govern neozelandès, Ayesha Verrall, "volen assegurar-se que els joves mai comencin a fumar". Per fer-ho, convertiran en delicte vendre tabac a les noves generacions.

"Les persones que tinguin 14 anys quan entri en vigor la llei, mai podran comprar tabac legalment", ha afegit Ayesha Verrall.

La nova llei antitabac, que el govern vol que entri en vigor a finals de l'any que ve, també preveu crear una llicència especial per vendre tabac que redueixi els establiments on està disponible. També volen prohibir els productes amb baixa nicotina.
 

Objectiu: que fumin menys del 5% dels ciutadans

Amb tot això, el govern de la primera ministra, Jacinda Ardern, vol reduir xifres com les 5.000 persones que moren cada any a Nova Zelanda per culpa del tabac, una xifra que representa el 15% de les morts al país.

L'objectiu és que menys del 5% dels neozelandesos fumin de cara al 2025. Segons les dades del govern, el consum de tabac s'està reduint, sobretot en les persones amb rendes més baixes. Ho atribueix al fet que les polítiques per combatre el tabaquisme s'han centrat principalment en augmentar-ne el preu. 

ARXIVAT A:
Nova ZelandaTabac
Anar al contingut