Un equip de rescat comprova l'estat d'una zona molt afectada per les inundacions (Reuters)

Nova York, sota l'aigua: declaren l'estat d'emergència per pluges i inundacions

Les pluges torrencials que han caigut les últimes hores al nord-est dels Estats Units han negat els carrers de Nova York i paralitzat els principals serveis de la ciutat més poblada del país

RedaccióActualitzat

Carrers inundats i també una part de la xarxa de metro. La ciutat de Nova York, la més poblada dels Estats Units, ha quedat paralitzada aquest divendres per l'efecte de les restes de la tempesta tropical Ophelia, que ha portat la governadora de l'estat de Nova York, Kathy Hochul, a declarar l'estat d'emergència al centre i als voltants de l'àrea metropolitana. 

Un autobús escolar circula per un carrer inundat de Nova York (Reuters/Mike Segar)

Les pluges torrencials també han fet que les escoles d'algunes zones hagin acomiadat els seus alumnes abans d'hora.

Una dona creua una zona negada per les pluges (Reuters)

Més enllà de la ciutat, les fortes pluges han obligat a limitar el trànsit per carretera i a suspendre el transport públic a bona part del nord-est dels Estats Units.

En una publicació a les xarxes socials, Hochul ha demanat prudència a la població, recordant-los la importància de no fer servir el cotxe en vies negades:

 

La tempesta tropical Ophelia ha obligat a limitar el trànsit (Departament de Transport de Nova York)

També estan en alerta l'àrea de la vall del Hudson, al nord de l'estat, i a Long Island, a l'est, on es calcula que l'aigua pot arribar als 15 centímetres. I en els cinc comtats de la ciutat de Nova York, on l'aigua ha arribat a superar els 20 centímetres, inundant plantes baixes.

Aglomeració de gent al metro de Nova York, que ha sofert interrupcions pel temporal (Reuters)

A l'aeroport internacional JFK s'ha batut el rècord de pluja diària a la ciutat, amb gairebé 200 litres per metre quadrat en 24 hores. També s'ha vist afectat per l'episodi l'aeroport de Laguardia, de vols interns, a Queens, on s'ha tancat l'accés a una terminal. Alhora, es registren retards en els vols dels tres aeroports de l'àrea metropolitana de Nova York.

Es calcula que l'aigua pot arribar en alguns punts als 15 centímetres (Reuters)


L'aigua podria seguir creixent

Segons les previsions meteorològiques, s'espera que plogui durant tot el dia i fins entrada la matinada del dissabte, i la quantitat d'aigua podria arribar a igualar en alguns punts les quantitats registrades amb l'huracà Ida, fa dos anys.

En aquell cas, les inundacions van provocar més d'una desena de víctimes a la ciutat, entre les quals, diverses persones que estaven en soterranis d'edificis al comtat de Queens, el més afectat llavors.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsCrisi climàticaMeteorologiaInundacions
Anar al contingut