Una coral canta durant la inauguració de la plaça dedicada a Ballester.
Inauguració de la plaça dedicada a Ballester, creador de l'estelada.
Barcelona

Nova plaça a Barcelona dedicada al creador de l'estelada, Vicenç Albert Ballester

Barcelona té, des d'aquest dissabte, una plaça dedicada a Vicenç Albert Ballester, el creador de l'estelada. És un espai públic, fins ara sense nom, situat entre el carrer Comerç i el passeig de Lluís Companys, a Ciutat Vella.

RedaccióActualitzat

Des d'aquest dissabte, Barcelona té una plaça dedicada a Vicenç Albert Ballester, el creador de l'estelada, la bandera símbol de l'independentisme català. És a Ciutat Vella, just davant dels antics jutjats de la ciutat, a la confluència del carrer Comerç amb el passeig Lluís Companys.

La inauguració ha servit per retre homenatge a la figura i el pensament de Ballester, ara que fa setanta-cinc anys que va morir. En l'acte, s'ha destacat la plena vigència del seu pensament i de la seva vida, orientada cap a la reclamació de la independència de Catalunya.

Han participat en l'acte el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, que ha qualificat Ballester "d'insubornable català", i la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, que ha destacat la ubicació de la plaça, a prop de llocs tan simbòlics per a Catalunya com el Parlament, el Born Centre Cultural i el passeig que porta el nom del president Companys.

La coral El poble que canta ha interpretat diverses cançons patriòtiques, entre les quals, el "Cant de la independència", escrita per l'homenatjat.

La decisió de dedicar una plaça a Ballester es va aprovar al consell plenari del districte el 4 de juliol de l'any passat, amb els vots a favor de CiU, ICV-EUiA i Unió per Barcelona.

 

Anar al contingut