El músic i cantant Marilyn Manson en una imatge d'arxiu (Europa Press/Alexander Seyum

Nova demanda a Marilyn Manson: una dona l'acusa de violar-la reiteradament quan ella era menor

El cantant nord-americà acumula més d'una dotzena de denúncies en els últims dos anys

RedaccióActualitzat

El cantant nord-americà Marilyn Manson ha estat acusat novament d'agressió sexual, en aquest cas a una menor d'edat durant la dècada dels 90, en els inicis de la seva carrera. Precisament, el fet que la noia fos menor quan van passar els fets denunciats pot agreujar la situació judicial del músic, de nom real Brian Warner, que ja ha rebut altres demandes per assetjament i violació.

La denúncia s'ha fet aquest dilluns al Tribunal Suprem del comtat de Nassau, a Long Island, Nova York, i inclou, per primer cop, les seves companyies discogràfiques en aquell moment, Interscope i Nothing Records, que també hi figuren com a acusades per negligència.

"Eren molt conscients de l'obsessió de Brian Warner (Marilyn Manson) amb la violència sexual i l'agressió sexual infantil."

En la demanda s'al·lega que els dos segells discogràfics haurien hagut de "salvaguardar la noia i altres possibles víctimes del presumpte comportament del seu client", cosa que mai van fer. Al contrari, se'ls acusa d'haver "habilitat i haver tret profit de la seva conducta criminal".

Polèmica als Grammy per la nominació de Marilyn Manson i Louis CK, acusats d'abús sexual
El músic nega totes les acusacions

La demandant, ara adulta però que manté el seu anonimat rere el nom inventat de Jane Doe, ha presentat càrrecs d'"agressió sexual i imposició intencional d'angoixa emocional". Explica que va conèixer el cantant l'any 1995, quan ella tenia 16 anys, després d'un concert a Dallas. La dona diu que les va convidar, a ella i a una amiga, a pujar al seu autobús de gira. Un cop allà, explica, la va violar i després la va fer fora, amenaçant-la de "matar-la a ella i a la seva família" si explicava a algú el que havia passat.

Però això no és tot. Segons la denúncia, Warner va tornar a contactar amb la noia i la va continuar agredint sexualment durant els quatre anys següents.

En declaracions a la revista Rolling Stone, l'advocat del cantant, Howard King, ha dit que Warner "no coneix aquesta noia, ni recorda haver-la conegut mai". L'advocat ha qualificat d'"història inventada" les acusacions.


Una dotzena de denúncies en dos anys

Marilyn Manson, que actualment té 54 anys, ja ha rebut altres denúncies per agressions sexuals i violacions. Han estat més d'una dotzena de demandes en els últims dos anys.

L'any 2021, l'actriu Evan Rachel Wood el va acusar com l'agressor, anteriorment anònim, al qual havia fet referència en diverses entrevistes. "Va començar a preparar-me quan era adolescent i va abusar de mi horriblement durant anys", va assegurar.

"Em van rentar el cervell i em van manipular fins a la submissió."

Fa pocs dies també va transcendir que una altra d'aquestes denúncies, interposada per l'actriu Esmé Bianco, ha decaigut després d'arribar a un acord extrajudicial pel qual el cantant hauria pagat una quantitat de diners no revelada, segons ha informat la revista Rolling Stone.

D'altra banda, s'ha arxivat també la demanda de la seva antiga assistent, Ashley Morgan Smithline, que havia acusat el cantant d'haver-la violat i haver abusat d'ella durant la relació intermitent que van tenir durant dos anys. El motiu de l'arxivament és que el cas va ser desestimat després que Morgan no va trobar cap advocat. El que tenia es va retirar del cas.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsMúsicaAgressió sexual
Anar al contingut