Trànsit molt intens a les vies d'accés a Barcelona
Trànsit molt intens a les vies d'accés a Barcelona
Barcelona

Nous embussos a les vies d'accés a Barcelona, coincidint amb la vaga del metro

Trànsit assegura, però, que, tot i les retencions, la situació no ha estat tan complicada com dilluns

RedaccióActualitzat

Setmana molt complicada per al trànsit. Aquest dimecres hi ha hagut nous embussos i retencions a les vies d'accés a Barcelona, coincidint amb la segona jornada de vaga al metro, l'alt índex de contaminació atmosfèrica i la tercera jornada del Mobile World Congress. En tot cas, el Servei Català de Trànsit diu que la situació no ha estat tan negativa com la de dilluns.

Les vies amb més problemes han estat les Rondes de Dalt i Litoral. La primera ha arribat a tenir retencions al llarg de tot el seu recorregut, entre Trinitat i Esplugues de Llobregat en sentit nord, encara que a partir de les nou del matí les cues s'han reduït una mica, fins als nou quilòmetres entre Trinitat i Sarrià. A la Ronda Litoral, les retencions han sumat deu quilòmetres, entre la Barcelona i Bon Pastor, també en sentit Llobregat.

Altres vies que han presentat retencions han estat la C-16 d'accés a Barcelona pels túnels de Vallvidrera i la Via Augusta, amb vuit quilòmetres de cua, que a partir de les nou ha disminuït fins als tres; juntament amb les retencions de cada matí a la C-58 al seu pas per Sant Quirze del Vallès i Montcada i Reixac. A la B-23, a Esplugues de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat, hi ha hagut quatre i cinc quilòmetres de cues respectivament i a la C-32 s'han registrat sis quilòmetres a Gavà i quatre més a Cornellà de Llobregat.

Aquests problemes de trànsit s'han generat en el segon dia de la vaga del metro de Barcelona d'aquesta setmana, i han coincidit amb l'episodi de contaminació causada pel núvol de pols africana que hi ha a sobre de l'àrea metropolitana. Els responsables de Trànsit han recomanat l'ús del transport públic, per evitar agreujar la contaminació, però molts usuaris han agafat el vehicle per evitar els efectes de la vaga del metro.

Anar al contingut