Noies que sumen: 140 estudiants participen en la primera Olimpíada Matemàtica Catalana Femenina

L'objectiu d'aquestes olimpíades és despertar vocacions i motivar les noies a estudiar a les facultats de Matemàtiques, on encara són minoria

RedaccióActualitzat

140 noies d'entre 14 i 18 anys d'una cinquantena de municipis han participat aquest dissabte en la primera Olimpíada Matemàtica Catalana Femenina.

Una competició organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques i les tres facultats d'aquests estudis que hi ha al país, en què han participat estudiants d'ESO i batxillerat. L'objectiu d'aquesta olimpíada és despertar vocacions matemàtiques entre les noies i motivar-les perquè estudiïn a les universitats de Matemàtiques, on la presència de les dones és minoritària.

Han tingut tres hores per resoldre tres problemes d'àlgebra i geometria. Una prova que vol detectar la destresa i l'enginy per desenvolupar-se en el món de les matemàtiques més que no pas avaluar els coneixements concrets de cadascuna de les participants. Les noies més ben classificades podran participar en les olimpíades matemàtiques estatals i europees.

ARXIVAT A:
Educació Ciència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut