Nevades febles i en cotes baixes del litoral i prelitoral

Ha nevat de manera febre al Maresme, a Osona i algunes zones de Girona com Begur, Vidreres o Arbúcies. Les precipitacions avancen cap a Barcelona, el sud de Lleida i Tarragona. El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per neu i estat de la mar.

Actualitzat

Les comarques del Maresme, Osona i algunes zones de Girona han vist la neu aquest dimecres. Les nevades han estat febles i han passat amb certa rapidesa. Ha nevat a Begur, Fogars de la Selva, Vidreres, Arbúcies o Santa Coloma de Farners. També ha caigut aiguaneu a Palamós i s'ha vist algun floc al Tibidabo. Al Montnegre s'han acumulat uns 5 centímetres de neu en una cota d'uns 600 metres.

Cap al vespre, les precipitacions han anat cap al sud del litoral i el prelitoral i la cota de neu s'ha quedat baixa, entorn dels 300 metres. El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís per neu i estat de la mar.  Protecció Civil informa de la possibilitat de nevades lleus i amb poca possibilitat d'agafar a Barcelona, Tarragona i les Terres de l'Ebre durant la nit d'aquest dimecres.

Sol i neu. Fins a mig matí, el temps ha estat assolellat. Una massa de núvols ha vingut des del golf de Lleó i ha entrat durant el matí a les comarques costaneres de Girona. Els núvols han anat avançant per les comarques del litoral i prelitoral en direcció sud. L'aire fred, més les precipitacions febles que han caigut, han provocat nevades a cotes baixes.

El dia més fred. Estem davant el dia més fred d'aquesta tongada d'aire gèlid. Les temperatures a 850 hPa, valors de referència a uns 1.500 metres, s'han mogut a l'entorn dels -5 graus. Les glaçades matinals han estat intenses a tot l'interior del país i a gairebé tots els racons de les comarques de Girona inclosa la costa. Molts indrets del nord de la Catalunya Central i valls del Pirineu han baixat per sota dels -5 ºC. Els valors fins a primera hora del dia:

  • · La més freda: -13 ºC a Banhs de Tredòs (1.700 m), Vall d'Aran.
  • · El poble més fred: -10 ºC a Das, Cerdanya.
  • · La capital de comarca amb més fred: -9 ºC a Vielha.
  • · La nit més suau: 5 ºC a Barcelona, l'Aldea i Roses.

L'ambient al migdia ha estat fred, d'hivern, amb les màximes més altes per sota dels 14 ºC.

Vent no tan intens. El mestral ha desaparegut a primera hora del dia, mentre la tramuntana de l'Empordà ha girat a gregal. El gregal ha estat  moderat a tota la costa nord catalana amb algun cop fort.

I per als propers dies...

El vent de nord-est, sec i molt fred, persistirà durant tot el que resta de setmana amb petites cessions a un aire no tan gèlid. El temps variarà ben poc, amb un gran domini del sol a gran part de les comarques catalanes.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut