Un membre de la brigada netejant neu dels carrers a Horta de Sant Joan
Un membre de la brigada netejant neu dels carrers a Horta de Sant Joan

Nevada idíl·lica i amb incidències mínimes a Horta de Sant Joan i Arnes

Actualitzat

ACN Horta de Sant Joan - Nevada idíl·lica als pobles del Port terraltí, a Horta de Sant Joan i Arnes, on s'acumulen gruixos de 15 centímetres de neu tova, amb poques incidències i paisatges emblanquinats. Des de primera hora, les màquines llevaneu han transitat per les carreteres i les brigades s'afanyen a netejar carrers i accessos. Tot i la destacada acumulació, no s'ha suspès el transport escolar fins a l'IES Terra Alta de Gandesa. Els busos han tingut dificultats a primera hora per maniobrar i circular i han arribat amb retard i amb pocs escolars a bord. Almenys tres vehicles han patit accidents lleus en sortir de la via. L'escola d'Horta de Sant Joan ha obert, però bona part de la canalla ha aprofitat per jugar pels carrers.

La nevada va arrencar als volts de les set de la tarda d'aquest dimarts i en poca estona va començar a deixar destacats gruixos a Horta de Sant Joan i Arnes. Els dos municipis s'han despertat aquest dimecres amb gruixos de fins a 15 centímetres de neu i uns paisatges emblanquinats que no es veien des del temporal Filomena, fa dos anys.

Les màquines llevaneu han tret la neu de les carreteres a primera hora del matí, però hi ha hagut dificultats de mobilitat en el transport escolar i els vehicles privats. Alguns han quedat parats a les carreteres, i dos vehicles s'han precipitat fora de la via, amb resultat de ferits lleus.

Com ha explicat l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Jordi Martin, tot i els avisos del Neucat, la precipitació ha estat "més abundant" de l'esperada. Mesclada amb la pluja que va apareixent a estones, la neu és tova "i es treu bastant bé" i durant el matí s'ha treballat intensament per netejar tots els carrers del municipi. La brigada municipal ha treballat amb les màquines 'bobcat' i la 'trisella' pròpies i també s'ha rebut l'ajuda de la retroexcavadora i la brigada del Consell Comarcal de la Terra Alta.

Als carrers, es viu l'ambient habitual d'una nevada d'hivern, que se sol produir cada any al poble terraltí. Els infants s'han "saltat" les classes, han tret roba d'abrigar i trineus i han buscat els carrers més costeruts per lliscar. Altres feien guerres de boles de neu i també s'ha construït algun tímid ninot. Alguns veïns han tret les pales per retirar la neu de davant dels vehicles estacionats o els garatges. Als bars de la plaça Catalunya, s'han agrupat els operaris als quals la nevada ha donat un dia lliure, però altres s'han arremangat després d'esmorzar per obrir accessos fins a les explotacions, sobretot els ramaders.

A Horta de Sant Joan no s'ha produït cap incidència en els serveis de llum, telefonia i aigua, un recel entre els veïns després que en la gran nevada de fa dos anys es patissin talls d'electricitat durant moltes hores. "Estem contents perquè comparat amb el Gloria o el Filomena, la veritat és que ha sigut una nevada en la qual, per ara, està tot controlat", ha remarcat Martin.

Anar al contingut