El CAC renya Netflix perquè la presència del català a la plataforma és pràcticament nul·la
Amb tothom a casa fent servir internet per evadir-se, la xarxa pot congestionar-se (Pixabay)

Netflix, YouTube i Amazon Video emeten amb menys qualitat per no saturar internet

La Unió Europea els ho ha demanat perquè no es vegin afectats el teletreball, l'educació en línia i els serveis essencials

RedaccióActualitzat

Els milions d'usuaris de les plataformes de vídeo en línia notaran aquests dies que les sèries i les pel·lícules que miren tenen menys qualitat.

Això és degut a que el comissari europeu de Mercat Interior i Indústria, Thierry Breton, va demanar a aquestes plataformes que baixessin la qualitat dels seus continguts.


"Prevenir la congestió d'internet"

L'objectiu, va dir Breton aquest dimecres, és "prevenir la congestió d'internet", i per això els va demanar que no ofereixin alta definició, sinó qualitat estàndard:

"La demanda de la capacitat d'internet s'ha incrementat, i la distribució anormal del tràfic corre el risc de posar les infraestructures sota tensió just quan la necessitem més per estar operativa al millor nivell possible."

 

Netflix i Youtube, els primers

Dos dels grans proveïdors, Netflix i Youtube, han acceptat la petició, i han rebaixat la qualitat dels continguts que posen a disposició dels seus usuaris.

Netflix calcula que això pot reduir fins a un 25% l'ocupació que fan els seus programes a les xarxes. De moment, aquesta reducció de resolució durarà 30 dies.

Grans quantitats de dades

La reproducció en línia de vídeos exigeix el tràfic de grans quantitats de dades, cosa que en uns dies en què pràcticament tothom és a casa i els fa servir molt pot saturar internet.

L'objectiu de la Unió Europea en demanar-ho és impedir que això pugui afectar a la gent que està treballant des de casa, l'ensenyament en línia i també els serveis considerats essencials.

Amazon s'hi afegeix

Als Estats Units la plataforma Amazon Prime Video s'ha afegit a la proposta, i aquest divendres ha anunciat que també ho farà.

En aquest cas, però, no ho farà només a la Unió Europea, sinó que la reducció de la qualitat dels seus programes afectarà a altres territoris:

"Estem treballant amb les autoritats locals i els proveïdors de serveis d'internet allà on calgui per ajudar a mitigar qualsevol congestió de la xarxa, incloent-hi Europa, on ha hem començat a reduir la taxa de bits".


També els usuaris

Els responsables de la Comissió Europea no només han fet aquesta petició a les plataformes d'internet: també demanen als usuaris que siguin "responsables".

Aquesta petició de responsabilitat es concreta en fer servir més el wifi que les dades mòbils i escollir resolucion baixes sempre que es pugui.

La plataforma catalana de
 
ARXIVAT A:
Coronavirus Internet
Anar al contingut