Pakistan

Neix una nova illa al Pakistan arran del terratrèmol

El terratrèmol de 7,8 graus a l'escala de Richter que ha sacsejat el sud-oest del Pakistan ha fet aparèixer una nova illa al mar de l'Aràbia just davant del port de Gwadar. La policia local ha informat que l'illa, que és a un quilòmetre i mig de la costa i a més de 240 quilòmetres de l'epicentre del sisme, té 200 metres de llarg i 12 d'alçada.

RedaccióActualitzat
El terratrèmol de 7,8 graus a l'escala de Richter que ha sacsejat el sud-oest del Pakistan provocant més de 300 morts ha fet aparèixer una nova illa al mar de l'Aràbia just davant del port de Gwadar. La policia local ha informat que l'illa, que és a un quilòmetre i mig de la costa i a més de 240 quilòmetres de l'epicentre del sisme, té 200 metres de llarg i 12 d'alçada.

Una gran multitud de veïns s'han congregat al port de Gwadar per veure aquest fenomen i molts canals de televisió a internet han mostrat les imatges de la nova illa. Twitter també en va ple. Els experts han explicat que ja s'han vist fenòmens similars en el passat. Segons Weather.com, el 1945 hi va haver un gran terratrèmol de l'escala de Richter que va crear unes illes que van durar tres mesos. Pel doctor Rob Mellors, l'illa pot haver sorgit perquè "hi ha hagut una liquació de fang a gran escala o pel que es coneix com a volcà de fang impulsat pel metà".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut