El mascle de gasela dama mohor nascut al Zoo de Barcelona el 7 de febrer (Zoo de Barcelona)

Neix al Zoo de Barcelona una gasela dama mohor, en perill crític d'extinció

La cria d'aquest antílop propi del Marroc ha nascut al zoològic barceloní, que parla d'èxit en l'àmbit de conservació de les espècies

El de la imatge és un petit mascle de gasela dama mohor, una espècie que està en perill crític d'extinció. La cria, que es troba molt bé de salut, ha nascut al Zoo de Barcelona. El naixement es considera un èxit en l'àmbit dels projectes de conservació de les espècies.

L'animal va néixer el 7 de febrer i és fill d'una de les femelles del grup i del mascle reproductor, segons un comunicat de l'Ajuntament de Barcelona. A la nota, expliquen també que ja interactua amb la resta del grup, amb la mare sempre a prop.

El director del Zoo de Barcelona, Sito Alarcon, subratlla la importància dels programes específics que hi ha per a la recuperació d'aquesta espècie: "Entre els nostres objectius hi ha la recuperació de la biodiversitat d'una regió molt amenaçada pel canvi climàtic i la pressió humana com és el Sahel".

Una espècie extingida i reintroduïda

La gasela dama mohor és una subespècie de la gasela dama molt poc comuna que viu en les regions subdesèrtiques del sud del Marroc i el Sàhara Occidental. Les principals amenaces que pateix són la caça indiscriminada i la pèrdua i degradació del medi natural per la pastura excessiva i la ramaderia.

La Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN) té classificat aquest tipus de gasela com un dels que cal protegir. I és que aquesta espècie d'antílop fins i tot es va arribar a extingir al seu hàbitat natural.

L'any 1971 l'Estació Experimental de Zones Àrides del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) va encetar un programa de cria en captivitat que la va reintroduir al Senegal (Reserva Especial de Fauna de Guembeul), el Marroc (Reserva Reial de R'Mila) i Tunísia (Parc Nacional de Bou-Hedma).

 

ARXIVAT A:
Biodiversitat
Anar al contingut