Neix 3Cat, la plataforma digital de continguts audiovisuals de qualitat en català

Ofereix vídeo i àudio a demanda, tots els directes de TV3 i Catràdio, canals temàtics, així com un ampli catàleg de sèries, documentals, informació, esports, cultura, divulgació, continguts infantils i juvenils i temes educatius

RedaccióActualitzat

Aquest dilluns, 30 d'octubre, es presenta 3Cat, la nova plataforma digital que posa a l'abast de tothom continguts de qualitat en català, amb una àmplia oferta de propostes audiovisuals per arribar a tota mena de públics.

La nova plataforma neix amb la vocació de garantir l'accés de la ciutadania, universal i gratuït, a continguts en català en l'entorn digital. 3Cat compta amb una extensa oferta de vídeo a demanda, canals en directe i canals verticals temàtics; i amb un ampli catàleg de sèries, documentals, entreteniment, pel·lícules, pòdcasts, actualitat, arts i divulgació, esports, continguts infantils i per a joves.

Es tracta de produccions exclusives i també produccions referencials que formen part del patrimoni audiovisual en català.

La presidenta de 3Cat, Rosa Romà, als estudis de Catalunya Ràdio (CCMA)

La presidenta de 3Cat, Rosa Romà, ha explicat al programa "Els matins", de TV3, que cada vegada hi ha més gent que en determinats moments del dia "prefereix anar a buscar el contingut per veure'l allà on vol i quan vol".

"3Cat és la gran plataforma de tots els continguts de TV3, de Catalunya Ràdio i moltes més estrenes. Permet accedir-hi quan vulguis i des d'on vulguis".


Un salt endavant

D'aquesta manera, els mitjans públics fan un salt endavant per tornar a ser capdavanters i referents en el món digital i adaptar els continguts i les formes de distribució als nous hàbits de consum i a l'experiència audiovisual actual.

La nova plataforma permetrà incrementar exponencialment els continguts en català en l'àmbit digital, on la presència de la llengua catalana és pràcticament inexistent. 3Cat també vol esdevenir un eix connector entre agents del sector audiovisual i donar suport al talent per a la producció i distribució de continguts en català.

En l'acte de presentació de 3Cat aquest migdia, la presidenta de 3Cat, Rosa Romà, n'ha explicat tots els detalls, juntament amb Sigfrid Gras, director de TV3; Jordi Borda, director de Catràdio; Cristina Villà, directora d'Innovació, Recerca i Estratègia Digital de 3Cat, i Natàlia Prats, directora d'Infraestructures Digitals i Tecnològiques de 3Cat. També hi han estat presents el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta del Parlament, Anna Erra.

Aragonès ha destacat que 3Cat és un "nou instrument perquè la nostra llengua, la nostra cultura sigui la porta d'entrada a la cohesió social del nostre país, nous públics (infantil i juvenil), però també els que volem que siguin els nous parlants de català."


Nous continguts i primeres aliances

Alguns dels protagonistes dels nous continguts de la plataforma són Andreu Buenafuente, Laura Escanes, Aina Clotet, Núria Marín, Sofia Coll, Maria Nicolau, Natza Farré, Manel Alías, Narcís Bardalet, Carles Porta, Elisenda Carod, Peyu, Toni Cruanyes, Albert Om, Quim Masferrer, Elena Gadel i Maria Fernández Vidal, entre altres.


A més, la nova plataforma també incorpora un canal temàtic amb tota l'actualitat dels serveis informatius de TV3 i Catalunya Ràdio, un canal amb tota l'oferta de continguts esportius, i els canals infantils del SX3 i juvenil EVA.

A banda de tots aquests continguts propis, 3Cat neix amb voluntat de ser una plataforma de país oberta a la col·laboració amb les plataformes del sector audiovisual, equipaments públics creadors de continguts en català. Prova d'això són les primeres aliances que 3Cat tindrà amb Filmin i la Coordinadora de Colles Castelleres. Són els primers exemples d'un seguit d'aliances que es concretaran en els propers mesos a mesura que evolucioni l'experiència d'usuari i les prestacions de la nova plataforma.

El llançament de 3Cat s'acompanya d'una campanya i un espot amb l'eslògan "Benvinguts, passeu, passeu", que convida a entrar-hi i descobrir-la. Alhora, aquestes paraules remeten a un dels grans referents musicals del país, el clàssic "Qualsevol nit pot sortir el sol", de Jaume Sisa, reinterpretada pel músic Alizzz, en companyia de la veu de la cantant Rita Payés.

ARXIVAT A:
Tv3Catalunya RàdioMitjans de comunicació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut