Nebulossa, amb "Zorra", ha guanyat el Benidorm Fest 2024 (EFE/Morell)

Nebulossa guanya el Benidorm Fest amb "Zorra", un crit a favor de l'empoderament

La cançó del duo d'Ondara, a la Marina Alta, ja s'havia convertit en un fenomen viral amb més de 2,2 milions de reproduccions abans d'arribar al Benidorm Fest

RedaccióActualitzat

María Bas i Mark Dasousa, coneguts artísticament com Nebulossa, han guanyat la tercera edició del Benidorm Fest, el concurs per elegir l'artista representant d'Espanya en el festival d'Eurovisió.

La seva cançó, "Zorra", ha quedat tercera en el vot demoscòpic, però ha estat una de les dues preferides del jurat professional i la més votada pels espectadors.


En total, la proposta d'aquesta parella d'Ondara, a la Marina Alta, ha obtingut 156 punts, al davant de St. Pedro, amb "Dos extraños" (139), i Angy Fernández, amb "Sé quién soy" (128).

La catalana Sofia Coll, coneguda per la seva participació al programa "Eufòria" i també pel programa "Èpic Nails" de 3Cat, ha quedat setena amb "Here to stay". La final del Benidorm Fest ha presentat l'actuació de vuit finalistes, sorgits de les dues semifinals celebrades aquesta setmana.

Sofia Coll ha quedat setena amb "Here to stay" (EFE/Morell)

Bas, de 55 anys, i Dasousa, de 47, estan casats, tenen dos fills i regenten una perruqueria.

Relacionats amb la música des de fa anys, Nebulossa va publicar el seu primer disc, "Poliédrica de Mí", el 2021.

Es dona la circumstància que Bas va enviar "Zorra" al Benidorm Fest sense avisar Dasousa i només va explicar-l'hi quan va tenir la sorpresa que els havien seleccionat.

El vellut vermell ha presidit la posada en escena de Nebulossa (EFE/Morell)

La vocalista del grup admet que encara està "en xoc" per haver guanyat el Benidorm Fest i es mostra orgullosa d'haver "ressignificat" l'insult masclista "zorra".

Dasousa diu que no comptaven a quedar primers i que pensaven que guanyarien Jorge González, amb "Caliente", que ha quedat quart, o St. Pedro, el segon classificat.

De fet, abans d'arribar al Palau d'Esports L'Illa de Benidorm aquesta setmana, Nebulossa ja havia aconseguit un primer triomf, que és haver convertit la cançó en un èxit viral amb 2,2 milions de reproduccions.

Un altre senyal que les coses els anaven bé és que dimarts van ser els guanyadors de la primera semifinal.

María Bas canta "Zorra" acompanyada de dos ballarins (EFE/Morell)

L'escenografia de "Zorra" està presidida pel vellut vermell d'un sofà circular, replicada a estones en les pantalles del fons. Bas està acompanyada per dos ballarins que durant l'actuació perden els pantalons i l'americana i es queden amb unes botes de xarol altes, una mena de cosset mínim i un tanga.

Sobre aquesta posada en escena, Nebulossa han explicat que el seu missatge empoderador "no és només per a les dones".

La gran cita per defensar "Zorra" davant de tot Europa serà d'aquí tres mesos, el dissabte 11 de maig, a la ciutat sueca de Malmö.

La classificació final del Benidorm Fest 2024 ha quedat d'aquesta manera.

1. Nebulossa, "Zorra", 156 punts
2. St. Pedro, "Dos extraños", 139 punts
3. Angy Fernández, "Sé quién soy", 128 punts
4. Jorge González, "Caliente", 124 punts
5. Almácor, "Brillos platino", 99 punts
6. María Peláe, "Remitente", 86 punts
7. Sofía Coll, "Here to stay", 73 punts
8. Miss Caffeina, "Bla Bla Bla", 59 punts

Anar al contingut