Navalni deixa la vaga de fam després de 24 dies

El líder opositor rus reclamava que el pogués veure un metge de la seva confiança
Actualitzat
TEMA:
Rússia

L'opositor rus empresonat Aleksei Navalni ha deixat la vaga de fam que feia des de fa 24 dies. En un missatge a Instagram ha anunciat que ha començat el procés per tornar a prendre aliments sòlids per recomanació dels seus metges:

"En vista dels avenços aconseguits i de totes les circumstàncies, començo a abandonar la vaga de fam. Segons els protocols, això portarà 24 dies i, diuen, és encara més difícil."

Navalni, de 44 anys, compleix una condemna de tres anys i mig de presó a la ciutat de Pokrov i el 31 de març va començar la vaga de fam per reclamar que metges de la seva confiança el tractessin de dolors d'esquena i de pèrdua de sensibilitat a les cames i mans.

Fora de la presó, diverses persones s'havien sumat a la vaga de fam, inclosos representants de l'associació de víctimes de la matança de l'escola de Beslan, a Ossètia del Nord, el 2004. I a ells s'adreça també el líder opositor rus: "Amics, el meu cor és ple d'amor i gratitud per a vosaltres, però no vull que ningú experimenti sofriment físic per culpa meva."

Dimecres, milers de persones van desafiar la prohibició de manifestar-se a Rússia per demanar la seva llibertat i que rebi atenció mèdica, amb gairebé 1.500 detinguts.

L'entorn assegurava que l'estat de salut de Navalni era molt delicat i temien per la seva vida, tot i que el Kremlin sempre ho ha negat.

Navalni va tornar a Rússia al gener, després d'estar-se recuperant a Berlín de l'enverinament que va patir amb la substància Novitxok i que li va provocar un col·lapse en un vol a Sibèria, l'estiu passat.

ARXIVAT A:
Rússia Aleksei Navalni
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut