Naomi Klein: "La resposta de Rajoy a l'independentisme és incendiària"

L'escriptora i activista canadenca presenta a Barcelona el seu últim llibre, "No n'hi ha prou amb dir no", que desafia la política de xoc de Donald Trump

Actualitzat

L'activista i escriptora canadenca Naomi Klein ha dit aquest dimecres a Barcelona que la resposta de Mariano Rajoy a l'independentisme és "incendiària" i "un atac flagrant a la democràcia".

"La resposta del govern espanyol al moviment independentista ha estat incendiària i això, probablement, ha augmentat el desig d'independència."

Klein, que és a Barcelona per presentar el seu nou llibre, "No n'hi ha prou amb dir no", també ha criticat la posició de la UE.


  "Arrestar un govern votat democràticament no és acceptable, com tampoc ho és l'actitud de la UE."

Defensora del principi d'autodeterminació del seu país i de les poblacions indígenes, ha subratllat que el procés per canalitzar el moviment sobiranista ha de ser "el més democràtic possible i legítim".

"És un principi que jo, que soc del Quebec, defenso si compta amb el suport necessari."

 

S'ha mostrat partidària de la supressió de l'article 155 a Catalunya i l'alliberament dels polítics empresonats perquè el conflicte se solucioni sense violència:

"Envies un terrible missatge quan un moviment no violent és contrarestat per la força, com va passar l'1 d'octubre. No és un bon senyal."

La periodista i escriptora, que aquest dijous protagonitza un diàleg amb l'alcaldessa Ada Colau, ha considerat "inimaginable" que aquests fets poguessin passar al Canadà.

"No n'hi prou amb dir no"

Aquest és el nom del nou llibre de Naomi Klein, que publica Paidós en castellà i Empúries en català. Parla sobre com desafiar la política del xoc de Donald Trump i defensa construir una alternativa creïble.


Sobre aquesta qüestió, ha dit que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, és un "exemple clàssic de doctrina del xoc per crear una atmosfera nacional de crisi permanent, que fa que es presti menys atenció a problemes com l'atur", i ha afegit que Rajoy fa un "canvi conscient del tema, està desviant l'atenció per construir una retòrica d'hipernacionalisme".
 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut