"Mussol i el coronavirus" és una iniciativa de tres investigadors de l'IRTA-CReSA
"Mussol i el coronavirus" és una iniciativa de tres investigadors de l'IRTA-CReSA

"Mussol i el coronavirus", un conte per explicar a petits i grans la Covid-19

Tres investigors de l'IRTA-CReSA han creat, per iniciativa pròpia, un conte digital gratuït per respondre dubtes sobre la pandèmia

RedaccióActualitzat

Com podem explicar a infants i grans què és i com s'encomana el coronavirus responsable de la Covid-19? O per què cal estar confinats? D'on vel nom? Cal dur mascareta? El conte il·lustrat "Mussol i el coronavirus" dona resposta a aquestes preguntes, de forma senzilla i amb rigor científic. 

Aquest conte digital gratuït (disponible tant en català com en castellà) és una iniciativa personal de tres investigadors de l'IRTA-CReSA, el Centre de Recerca en Sanitat Animal de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries.

Es tracta de l'investigador Enric Vidal, confinat a Barcelona, que s'ha encarregat de la il·lustració, amb l'ajuda de Júlia Vergara-Alert, investigadora de coronavirus al mateix organisme, i l'assessorament de Xavier Abad, cap de la Unitat d'Alta Biocontenció de l'IRTA-CReSA. 

 

"Vam detectar que la gent encara tenia molts dubtes sobre la pandèmia, especialment en la nomenclatura del virus i de la malaltia. Per exemple, en el conte hem aclarit que la COVID-19 és la malaltia, en femení, i que el SARS-CoV-2 és el nom del virus i s'escriu en masculí", explica Enric Vidal.

 

Vergara-Arlet comenta que el conte està pensat tant per a joves com per a adults, i també perquè les famílies el puguin llegir als fills i entendre més tot el que està passant. 

Un grup de voluntaris treballa ara per traduir el conte a l'anglès. "Mussol i el coronavirus" s'afegeix a altres títols de la col·lecció del Mussol, com per exemple, "Mussol i les neurones", "Mussol i els gossos" o "Mussol i com som per dins".

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutCiènciaLiteratura
Anar al contingut