Barcelona

Muriel Casals recorda als partits catalans que el camí del dret a decidir "és complicat" però "no pot ajornar-se"

Muriel Casals ha fet el parlament central del Concert per la Llibertat. La presidenta d'Òmnium assegura que ningú pot aturar el referèndum, i recorda als partits catalans que el camí "no pot ajornar-se". Diu als polítics que han de ser conscients que "les expectatives que s'han generat" necessiten "ser concretades en el calendari".

Redacció / ACNActualitzat
La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha admès que el camí del dret a decidir "és complicat" però ha recordat als partits catalans que "no pot ajornar-se". Ho ha dit en el discurs central del Concert per la Llibertat, que ha aplegat més de 90.000 persones al Camp Nou.

Casals també ha recordat la necessitat de concretar "al calendari" les "expectatives que s'han generat" a l'entorn del debat sobre el futur de Catalunya.

La presidenta d'Òmnium també ha apel·lat a "tots els demòcrates de dins i de fora de Catalunya" per recordar-los que "al segle XXI, ningú no pot prohibir un referèndum democràtic".

Muriel Casals també ha dit davant d'un Camp Nou ple a vessar que la voluntat del poble català és la d'exercir "la democràcia sense barreres". Ha assegurat que "la causa de la independència de Catalunya no és contra res ni contra ningú" i ha afegit que no es vol "imposar res", perquè a Catalunya s'han "patit massa imposicions" per saber que "viure en llibertat consisteix a saber respectar qui pensa diferent".

Finalment, Casals ha demanat al poble català que sàpiga "sumar voluntats" per anar "més enllà dels convençuts" i per poder "encomanar la il·lusió per una Catalunya que no hagi de donar explicacions constantment per existir". La presidenta d'Òmnium ha clos el discurs recordant que és l'hora "d'avançar units, deixant les discrepàncies de banda".
Anar al contingut