Façana dels cinemes Yelmo de Barakaldo, al País Basc (Google Street View)
País Basc

Multen els cinemes Yelmo per no deixar portar crispetes i beguda de fora

Han denunciat l'empresa dues associacions de consumidors del País Basc que consideren "una pràctica abusiva" utilitzar el dret d'admissió per prohibir-ho

RedaccióActualitzat

L'Institut Basc de Consum, Kontsumobide, ha multat els cinemes Yelmo amb 30.001 euros per impedir que els espectadors puguin entrar-hi amb begudes i menjar de casa o comprats a fora.

La multa correspon a una investigació engegada fa gairebé un any després d'una desena de denúncies interposades contra l'empresa, dues de les quals per associacions de consumidors.

Aquestes associacions, Facua Euskadi i EKA/ACUV, han celebrat a les xarxes la decisió de Kontsumobide referent a les tres multisales que té l'empresa al País Basc:

 

La sanció, però, encara no és ferma, perquè l'empresa dels cinemes Yelmo ha presentat un recurs en contra que encara està pendent de resoldre.


Facua ha denunciat la cadena a tot Espanya

Facua va anunciar al maig que havia denunciat pel mateix motiu Yelmo Cines al conjunt de tot Espanya, on té unes 500 sales, denúncia que encara s'està tramitant.

Les denúncies afirmen que a l'entrada dels cinemes Yelmo i a la web on venen entrades en línia hi ha cartells amb aquest text:

"La companyia no permet l'accés a aquestes instal·lacions amb aliments i/o begudes comprades fora de Yelmo, per la qual cosa ens reservem el dret d'admissió."

Les dues associacions de consumidors han argumentat que és "una pràctica abusiva" i que l'empresa "no pot exercir aquest dret d'admissió com si es tractés d'un restaurant".

EKA/ACUV demanava una multa molt més alta, de 150.000 euros, amb l'argument que és una empresa d'exhibició de pel·lícules i no de restauració i que, per tant, la prohibició és il·legal.


Present en 23 províncies amb 51 multisales

Yelmo Cines és una de les empreses d'exhibició de cinema més importants d'Espanya i té 51 multisales repartides en 23 províncies.

Fundada el 1981 per Ricardo Évole, que va agafar el nom d'un cingle de la serra de Guadarrama, El Yelmo, va inaugurar el primer cinema a Madrid l'any següent.

Les següents dècades va anar obrint més i més sales, el 1998 es va associar amb la multinacional Loews Cineplex i des del 2015 forma part del grup mexicà Cinépolis.

 

 

ARXIVAT A:
CinemaConsum
Anar al contingut