Multa de 1.800 milions a Apple per posar traves a Spotify i altres plataformes a la UE

La Comissió Europea posa la multa perquè "durant una dècada" els usuaris d'iPhone i iPad han hagut de pagar "preus significativament més elevats"

RedaccióActualitzat

La Comissió Europea ha anunciat aquest dilluns que posa una multa de 1.840 milions d'euros a la multinacional Apple per abús de posició en els serveis de música en línia.

La Comissió considera que Apple ha perjudicat els seus clients restringint-los l'accés a plataformes de música alternatives, com Spotify, i fent-los pagar "preus significativament més elevats".


"Dècades d'abús de posició dominant"

Ho ha anunciat Margrethe Verstager, comissària de Competència de la Unió Europea, amb un comunicat que afirma que en la pràctica han impedit als usuaris d'iPhone i iPad, que es troben instal·lada de sèrie l'aplicació Apple Music, l'accés a altres plataformes:

"Durant almenys una dècada Apple ha abusat de la seva posició dominant en el mercat de música en línia a través de la seva App Store."

En concret, Verstager ha argumentat la multa amb el fet que Apple "ha restringit il·legalment la capacitat dels creadors d'aplicacions per informar els usuaris sobre opcions més barates per comprar música fora del seu ecosistema":

La multa és un càstig exemplar per dissuadir d'altres intents de vulnerar les normatives sobre competència, i la xifra, que és el 0,5% de la facturació anual d'Apple, es justifica amb el temps en què ho ha fet.

Spotify va denunciar les estratègies d'Apple

És una sanció que té l'origen precisament en una denúncia presentada el 2019 per Spotify, que es va queixar que Apple l'obligava a pagar una comissió del 30% per poder estar disponible a la seva botiga virtual.

També va denunciar que la informació que rebien els usuaris d'Apple era esbiaixada i incompleta, i que els impedia poder comparar preus i condicions a l'hora de decidir quin servei contractar.

En aquest sentit, la comissària de Competència ha qualificat d'"il·legals" les restriccions que Apple posava als seus clients, i ha remarcat que això ha comportat que aquests no poguessin "escollir lliurement".

Verstager ha afegit que estan analitzant si els canvis que ha fet Apple compleixen amb les noves normatives sobre el mercat digital.

Aquesta multa, que també obliga Apple a treure totes les restriccions actuals, és la primera que la Unió Europea posa a aquesta empresa.

 

 

ARXIVAT A:
Unió EuropeaAppleMúsicaTecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut