El nou semàfor homenatja Ibáñez a la cruïlla del carrer Treball amb Concili de Trento (EFE)
Barcelona

Mortadel·lo i Filemó ja controlen els vianants amb un nou semàfor a Sant Martí

Barcelona homenatja la figura de Francisco Ibáñez amb quatre parelles de semàfors amb la figura dels seus entranyables herois

RedaccióActualitzat

Si fins ara ja eren un dels emblemes culturals de l'imaginari col·lectiu de Barcelona, a partir d'avui Mortadel·lo i Filemó formen part, també, de l'urbanisme de la ciutat.

Concretament, són les figures lluminoses d'un nou semàfor del districte de Sant Martí. Els personatges més icònics de Francisco Ibáñez ja regulen el trànsit de vianants de la cruïlla del carrer Treball amb Concili de Trento.

Filemó, a l'òptica vermella, els atura, i Mortadel·lo, de verd, els convida a circular i arribar a la biblioteca Gabriel García Márquez, que compta amb un fons dedicat a l'obra del cèlebre dibuixant i il·lustrador.

Filemó, a l'òptica vermella, atura els vianants (EFE)

Es tracta d'un dels homenatges a Ibáñez, veí del barri que va morir aquest juliol. El 4 d'octubre ja es va celebrar l'acte de lliurament de la Medalla d'Or al Mèrit Cultural, a títol pòstum, al dibuixant. I abans que acabi l'any està previst que s'instal·lin tres parells de semàfors més amb la figura dels seus entranyables herois de ficció.

Un reconeixement amb 4 parelles de semàfors

La primera parella estarà situada a la cruïlla de la Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer Bac de Roda, també al barri d'Ibáñez. I se'n col·locaran dos més a la cruïlla del carrer Compte d'Urgell amb Manso. I la darrera parella de Mortadel·lo i Filemó saludaran els turistes que travessin la cruïlla de ronda de Sant Pere amb el passeig de Gràcia.

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, la vídua de l'il·lustrador, Remedios Solera, i la seva filla, Núria Ibáñez, entre d'altres, no s'han volgut perdre l'acte de presentació de la parella còmica en forma de led.

És un dels homenatges a Ibáñez, veí de Sant Martí que va morir aquest juliol (EFE)
ARXIVAT A:
Urbanisme Còmic
Anar al contingut