Londres

Mor un manifestant en les protestes a Londres contra la cimera del G-20

La policia britànica ha confirmat la mort d'un home durant les mobilitzacions a Londres contra la cimera del G-20. Els serveis mèdics l'han traslladat fins a un hospital proper, on n'han certificat la mort. Tot apunta que el decés, que ha tingut lloc al final de la jornada de protestes que han tingut lloc a la capital britànica i, en especial, a la City, el districte financer de la ciutat, es deu a causes naturals. Milers de persones s'hi han manifestat per protestar contra l'actual sistema capitalista, la pèrdua de llocs de treball i el canvi climàtic. S'hi han desplegat 10.000 policies i hi ha hagut topades entre els agents i els manifestants, amb la fúria desbordada contra la seu del Royal Bank of Scotland.

Actualitzat
La confirmació de la mort ha estat sorprenent perquè, tot i que hi ha hagut enfrontaments puntuals durant les mobilitzacions, els aldarulls s'han considerat menors. Scotland Yard ha informat en un comunicat que han trobat el cos de la víctima després que un ciutadà els alertés que hi havia una persona estesa a terra i que ja no respirava. Un testimoni presencial que ha citat la cadena pública BBC ha assegurat que l'home, d'uns 30 anys, podria haver mort per causes naturals. Aquest extrem, però, s'haurà de confirmar.

Durant tot el dia, la City ha estat escenari de protestes. Els manifestants -uns 4.000, segons la policia- s'han aplegat en diverses estacions del metro de l'àrea financera per caminar plegats fins al Banc d'Anglaterra. La protesta ha portat per nom G-20 Meltdown, amb referència a la catàstrofe que provoca la fusió d'un reactor nuclear. "És la fi dels bancs i la fi del món financer basat en la cobdícia", ha explicat un dels manifestants, Simon McRae.

Un dels objectius de la ira dels manifestants ha estat l'edifici del Royal Bank of Scotland, que estava tancat de manera preventiva i que el govern britànic va rescatar a l'octubre. N'han trencat els vidres i hi ha hagut topades amb la policia, que ha fet 23 detencions. "Aquests carrers són els nostres, aquests bancs, també", cridaven els manifestants. Un grup de persones han caminat per la City proclamant que els quatre genets de l'apocalipsi són els delictes financers, la guerra, el canvi climàtic i la gent que es queda sense casa.

"Amb roba informal"

Molts dels participants en la manifestació han ballat i han cridat "revolució" durant la marxa fins al banc emissor. Tot i la por i les grans mesures de seguretat que s'han desplegat davant d'aquesta marxa, la majoria dels treballadors del barri financer han anat a treballar. Això sí, ho han fet amb roba informal, tal com els ha aconsellat la policia, per tal d'evitar ser víctimes d'alguna agressió.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut