El guionista va rebre diferents premis estatals i internacionals (Inma Ríos/Academia de Televisió)

Mor un dels pares de "Cuéntame", Eduardo Ladrón de Guevara, el dia del final de la sèrie

El guionista va escriure i coordinar gran part dels guions de l'emblemàtica sèrie unes quantes temporades

Redacció/AgènciesActualitzat

El guionista Eduardo Ladrón de Guevara ha mort aquest dimecres als 80 anys, coincidint amb el comiat de la sèrie de RTVE "Cuéntame cómo pasó", de la qual va ser cocreador, guionista i editor.

El sindicat de guionistes ALMA ha acomiadat Ladrón de Guevara a través d'una publicació a X (Twitter):


Des del compte oficial de "Cuéntame como pasó" l'han recordat com "un dels grans guionistes espanyols" i "ànima" de la sèrie, que aquest dimecres diu adéu després de 22 anys i més de 400 capítols.

 

Per l'emblemàtica sèrie hi han passat més de 2.000 intèrprets i més de 20.000 figurants. De fet, el guionista va arribar a fer una incursió a la petita pantalla interpretant el paper d'un escriptor en el capítol 255 de la sèrie, emès l'any 2014.

"Deien cinc i acció i em vaig quedar mut. No sabia què dir... la cosa és gravíssima, gravíssima, perquè ho havia escrit jo", rememorava llavors el guionista. "A més, quan articulava alguna paraula, cada vegada ho feia pitjor. Ha estat patètic", afegia amb humor.

Però, més enllà de l'anècdota, Televisió Espanyola ha destacat que, juntament amb Patrick Bucley i Miguel Bernardeau, Eduardo Ladrón de Guevara "va ser un dels pares" de la sèrie, en què "va desenvolupar el format, va escriure i coordinar gran part dels seus guions unes quantes temporades".


Inicis de periodista

Premi Talent de l'Acadèmia de Televisió el 2015, Ladrón de Guevara va començar la seva trajectòria professional com a periodista en diaris com "Informaciones" i "Pueblo", entre d'altres, a més de col·laborar amb Fax-Press i Colpisa, que distribuïen els seus articles d'opinió a més de cinquanta diaris diàriament.

Per a televisió va escriure títols de gran èxit, entre els quals destaquen "Farmacia de guardia", "Los ladrones van a la oficina", "Tío Willy", "Eva y Adán Agencia Matrimonial", "Querido maestro", "Siete días de amor", "Manolito Gafotas" i "Gente encantadora".

Per la seva faceta de guionista va ser reconegut amb diferents premis estatals i internacionals com New York Festival, Ondas, Fotogramas, Acadèmia de les Arts i les Ciències de Televisió, el Premi Nacional de Televisió en la seva primera edició i també va ser finalista el 2003 dels Emmy.

ARXIVAT A:
ObituariTelevisió
Anar al contingut