Mor Stephen Sondheim, llegenda del teatre musical, als 91 anys

Autor de la lletra de "West side story" i compositor d'"Into the woods" i "Sweeney Todd", Sondheim ha mort a casa seva a Roxbury, a Connecticut

RedaccióActualitzat

Stephen Sondheim, icona del teatre musical nord-americà, ha mort als 91 anys. Segons ha confirmat l'advocat amic de la família Richard Pappas al diari The New York Times, Sondheim ha mort aquest divendres a la seva casa de Roxbury, a Connecticut. Dijous l'havia passat envoltat de la seva família celebrant el dia d'Acció de Gràcies.

Nascut a Nova York el 1930, és autor d'algunes de les obres clàssiques del teatre musical com "Into the Woods", "Sweeney Todd", "Follies" o "A Funny Thing Happened on the Way to the Forum", coneguda com a "Golfus de Roma" a Catalunya.

Sondheim dona nom als teatres de dues meques del musical, a Broadway i a Londres, que van rebre la notícia de la seva mort a mitja funció. I és que la història dels musicals no s'entendria sense Stephen Sondheim, un dels més venerats i influents compositors i lletristes del teatre nord-americà de finals del segle XX.

Va començar als anys 50 posant la lletra al "West side story" de Leonard Bernstein.


Algunes de les seves obres han arribat al cinema, com "Sweeney Todd" i "Into the woods". L'últim treball que veurà la llum serà "West side story", amb una nova adaptació al cinema que ha fet Spielberg i que s'estrenarà aquest desembre.

Va guanyar vuit Premis Tony, vuit Grammys i un Oscar, per la cançó de "Dick Tracy" l'any 1990.

Sondheim escrivia a partir de l'emoció del personatge. Creador d'obres com "Company", a casa nostra n'hem pogut veure versions de la mà de Mario Gas com "Golfus de Roma", "Follies", o els "Boscos endins" de Dagoll Dagom. El 1992 va voler veure ell mateix la versió de "Sweeney Todd" protagonitzada per Constantino Romero i Vicky Peña. 

ARXIVAT A:
Teatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut