Londres

Mor Ronnie Biggs, un dels responsables del gran assalt al tren de Glasgow del 1963

Ronnie Biggs es va fer famós per l'assalt al tren de Glasgow de fa 50 anys. Ell i 14 còmplices van robar més de dos milions i mig de lliures en aquell gran robatori a un tren de correus entre la ciutat escocesa i Londres, l'agost del 1963. Aquest dimecres, Biggs ha mort als 84 anys a casa seva. Al 2009, el govern britànic el va deixar en llibertat perquè estava molt malalt.

RedaccióActualitzat

El britànic Ronnie Biggs, conegut com el "lladre del segle" per l'assalt del tren postal de Glasgow el 1963, ha mort aquest dimecres als 84 anys a la residència d'avis on vivia, al nord de Londres. Biggs se l'havia vist per última vegada al març passat, precisament durant els funerals d'un dels autors de l'assalt, el cervell del robatori, Bruce Reynolds.

Biggs va ser un dels principals responsables de l'anomenat "robatori del segle", en què ell i els seus còmplices es van emportar un botí de més de 2 milions i mig de lliures del tren de Glasgow, la quantitat més important robada mai fins aleshores en un sol atracament. Un any més tard el van detenir i el van condemnar a 30 anys de presó. Però Biggs es va fugar 15 mesos després de ser empresonat. Va estar fugitiu a diferents països i finalment es va instal·lar a Rio de Janeiro, al Brasil. Però al 2001 es va entregar a la justícia britànica perquè volia tornar al Regne Unit per viure els últims anys de vida. Al 2009 el van deixar en llibertat per raons humanitàries perquè ja estava molt malalt.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut