Barcelona

Mor Llullu, el fill de Màrius Serra protagonista del llibre "Quiet"

El fill de Màrius Serra, que tenia paràlisi cerebral, ha mort als 9 anys. Llullu és el protagonista del llibre "Quiet", que el seu pare va escriure per contribuir a dignificar la vida de les persones discapacitades i a fer més visible la situació de les famílies que tenen nens amb aquestes característiques. El funeral pel Llullu serà laic i discret i es farà diumenge al matí al tanatori de la ronda de Dalt.

Actualitzat
Lllullu ha mort a causa d'una aturada cardiorespiratòria. Tot i el dolor, la pèrdua ha estat una sorpresa relativa per als seus pares. Tal com ha explicat a Catalunya Ràdio Màrius Serra, la mort era una possibilitat que sempre tenien present. Serra ha explicat, però, que la marxa del seu fill, al costat de la família, de manera tranquil·la i fora de l'ambient hospitalari, els ha reconfortat.

Llullu tenia una pluridiscapacitat congènita que li impedia gran part de la mobilitat. La seva família, amb l'escriptor Màrius Serra al capdavant, va voler donar a conèixer la situació de les persones que com en Lluís tenen aquestes lesions i van publicar el llibre "Quiet", en el qual, en passar les pàgines, el Llullu corria una cursa.

Els actes per donar a conèixer la malaltia i les dificultats que comportava no es van acabar aquí. Màrius Serra va promoure la festa "Mou-te pels quiets", un concert benèfic en el qual es van recaptar fons per a les fundacions Nexe i Guimbarda. Una vintena d'artistes, entre els quals el Tricicle, Sergi López, Joan Miquel Oliver, Nina i Pau Riba, van actuar per donar visibilitat als que Màrius Serra va anomenar en la presentació "el furgó de cua de la societat".

Una altra de les iniciatives de la família del Llullu va ser una sèrie de fotografies en què es retrataven personalitats conegudes en una cadira de rodes. Va ser una manera més de donar suport als pluridiscapacitats. Les instantànies de Jordi Ribó es van publicar també en aquest portal i ara, a la mort del Llullu, continuen tenint més força i més vigència que mai.
Anar al contingut