Barcelona

Mor l'escriptor i traductor José Luis Giménez-Frontin

L'escriptor, traductor i crític literari, José Luis Giménez-Frontin, ha mort a Barcelona als 65 anys. Feia només tres mesos que havia publicat les seves memòries "Los años contados". La seva trajectòria li havia valgut la condecoració de Chevalier de L'ordre Nacional al mèrit francesa, i com a traductor havia abordat obres de Lewis Carroll, Maurice Nadeuau o Salvat-Papasseit. El funeral per l'escriptor es farà dimarts en un tanatori de Barcelona.

Actualitzat
Els anys 1981 i 1991 va guanyar el premi ciutat de Barcelona de Literatura en llengua castellana pels poemaris "Las voces de Laye" i per la novel·la "Señorear la tierra" respectivament. El 2006 va obtenir el Premi Esquio de poesia per "Réquiem de las esferas". Tota la seva producció es pot trobar a la seva web.

El seu llibre de memòries, presentat al mes d'octubre pels escriptors Eduardo Mendoza, Anna Caballé i Anna Maria Moix, retrata un país, una societat i un entorn polìtic i cultural que abraça des de la seva infància i adolescència a la Barcelona de la post-guerra fins a l'actualitat.
Anar al contingut