Peter Kaldheim

Mor l'escriptor Peter Kaldheim mentre feia un monòleg a Barcelona

Kaldheim va morir divendres a l'escenari de la sala Cronopios

RedaccióActualitzat

L'escriptor novaiorquès Peter Kaldheim era a l'escenari de la sala Cronopios quan es va començar a trobar malament. Instants després, queia mort a terra. L'autor estava en plena actuació d'un monòleg, que no ha pogut acabar.

Els fets van passar divendres en aquesta sala del Raval de Barcelona, prop del MACBA.

Tres unitats del Sistema d'Emergència Mèdiques (SEM) van anar al teatre i van intentar reanimar l'escriptor, però no van poder fer res per salvar-lo.

Nascut a New Hampshire el 1949 era un dels últims exponents vius de la generació beatnik. Llicenciat en Literatura Anglesa, les drogues i l'alcohol li van destrossar la carrera.

Kaldheim va arribar a entrar a la presó de Rikers Island, a Nova York, per venda de droga. Als anys 80 en va sortir i va viatjar pels Estats Units, sense família ni diners, vivint al carrer i viatjant fent autoestop o als trens de mercaderies, a l'estil dels protagonistes de la novel·lar "A la carretera", de Jack Kerouac.

Només va publicar un llibre, "El viento idiota", publicat per Planeta. Una mena d'obra autobiogràfica que el va portar a Barcelona el 2020.

En aquest vídeo repassàvem la seva vida amb motiu de la publicació del llibre:


L'actuació de divendres era la primera en públic i castellà, segons explica La Vanguardia.

Les restes mortals de Kaldheim seran repatriades als Estats Units.

ARXIVAT A:
LiteraturaTeatreObituari
Anar al contingut